Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 10:45  9680
makovecTo jsem si mnoho let myslel taky. Teď abych se styděl to přiznat.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.10.2007 10:38  9679
nejlepsi koprovka je zadna koprovka
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.10.2007 10:34  9678
mate nekdo tipy na dobrou koprovku?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 10:22  9677
Miluju ji, tak lžíci měsíčně. Ostatní u nás zhruba stejně. Na což bohatě postačí frekvence klubových oslav kdy je (cosi jako) Tiramisu na stole.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 09:35  9676
RoyalProč ne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 09:11  9675
vinylJá URČITĚ nebudu dělat Tiramisu. To mě jen tak napadlo.
nenufer 1.10.2007 09:05  9674
Sirinja to na sporaku zahrievam v klasickom hrnci a az potom to prelievam do fondue nadoby
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 08:17  9673
sirinNa sýrové fondue používáme nádobu z varného skla a na sporáku (plyn) sýr vždy rozehříváme. Jinak osobní poznatek: raclette má u návštěv i kamarádů větší úspěch než fondue.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.10.2007 08:11  9672
Děláte někdo fondue? Chci si koupit soupravu s keramickým hrncem, ale nejsem si jistá jestli ten hrnec můžu postavit na sporák.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.10.2007 07:55  9671
gotreg: To rád slyším. Jaká "krajová modifikace"? Místo Amaretta slivovici? :-)

case: Ale dobrý Tiramisu bez něj neuděláš. Divná ingredince :-)

Royal: Nemyslím, že je to dobrý nápad. Jiná chuť i konzistence. Jestli nemáš mascarpone, zkus ho vyrobit, podle receptu co jsem dával. Docela by mě zajímal výsledek.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 07:07  9670
Tak jsem zase kuchtilJá vlastně většinou dělám to samé jídlo maličko modifikované. Takže teď jsem naházel na cibulku na pánvi pár hub a přibližně stejně tolik zelí. Sůl, a drcený kmín. Nakonec jsem přidal jednu velkou (dunajskou ?) klobásu nakrájenou na půlkolečka a dochutil adžikou.
Posléze jsem obalil kostičky kuřecího v mouce s uzenou paprikou, osolil a osmahnul. Zamícháno do zeleniny a podáváno s chlebem, může být i rýže.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2007 06:54  9669
Nezkoušel někdo nahradit Mascarpone Mozarellou? I když by myslím nevyhovovala konzistence, leda to rozšlehat.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 30.9.2007 19:19  9668
Podle mě samotné Mascarpone v podstatě žádnou chuť nemá...
gotreg 30.9.2007 18:48  9667
Vinylovi děkuji, zkusil jsem jeho recepturu Tiramisu (tedy s drobnou krajovou modifikací) a rozhodně zařazuji do stálého repertoáru ):-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2007 18:44  9665
makovecTvarůžky: opět doporučuji jako inspiraci knížečku Kouzelný tvarůžek z nakladatelství Paseka. Je tam spousta fajn nápadů, kam vrazit tvarůžky.-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt