Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 09:03  9758
rychlonoh [9744]: zahušťuji chlebem... vařila jsem guláš jednou a prý se mi celkem povedl - použila jsem kližku, tu jsem se snažila odblanit (ale pak jsem to vzdala.o)))) a vepřové maso...

paprikou jsem zaprášila už osmaženou cibulku na másle.o)
keosan 2.10.2007 09:03  9757
kvitkoTie sa zuzitkuju samozrejme tiez. Do bioodpadu na zahradke :-)
Len v jednom jedle som ich pripravoval, ked sa jedla aj supka - pecene zemiaky v supke v uhli.

Royal 9754: vtipne...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:03  9756
KvitkoNéni. Viz rychlonohův odkaz.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.10.2007 09:01  9755
je to gulas !
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:00  9754
Dušená hovězí kližka na základu z cibule a papriky. Žádnej guláš, napříště, prosím.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 08:59  9753
Cibule do guláše dávám stejně jako masa a víc.

Keosan zužitkuje i slupky od brambor!.-)

(Není správně "abyste" i "aby jste"?)
keosan 2.10.2007 08:58  9752
rychlonoh 9744Zahustovanie - napr. mukou, alebo roztlacenym varenym zemiakom. Ak fazulovy fulas, tak sa da aj rozmixovanymi fazulkami.
alchymista 2.10.2007 08:57  9751
rychlonoh [9744]: Já myslím, že toho moc na chuti neovlivníš, ta kližka se musí dlouho vařit a je jedno, jak dlouho restuješ cibuly, když jí nespálíš, stejně se rozvaří. Do hovězího guláše dávám olej, do zabijačkovýho sádlo, cibule dost, odhadem.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 08:56  9750
Shelle: http://www.proofreading.cz/?p=245

zkusim si to zapamatovat :-)

royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 08:56  9749
vinylAle mně se to líbí, budu ti říkat snobe! :o)) A peskovat tě, že nevaříš hovězí na paprice ale lasagne či tagliatelle.
keosan 2.10.2007 08:55  9748
vinylnic v zlom, ale pripomina mi to citat z jednej knihy, kde pisali o spanielskych menach ludi. Dona Fernanda de Gonzales dela... a autor povedal /volne prelozene/:
- nesnazte sa tie mena prekladat, inak stratia svoj povab. Ten totiz dobre znie len v ich rodnom jazyku. Inac by ste dospeli k menam ako "pani Kapustova z Velkeho Medera", "pan Svec z Kopytkova" atd.

Tak takyto dojem mam z tych jedal - ked sa povie pekne meno na ohurenie, ktore zastrie zlozenie jedla. Preco napr. nepovedat - pikantne bravcove, jemne restovane na paprike s kremovou cesnakovo-smotanovou omackou. A hned kazdy vie o com je rec :-)
misulina misulina 2.10.2007 08:54  9747
VafleMáte prosím někdo jednoduchý a osvědčený recept na vafle?:-)
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 08:51  9746
rychlonoh [9744]: Prosim abyste, jednou to prehlednu, ale dvakrat za jeden den, to po mne prece nemuzes chtit.
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 08:49  9745
keosan [9741]: Tak mozna to jsou nezname ingredience pro tebe, ale to nas zase tak neprekvapuje.

Vinyl pise srozumitelneji, nez je dnes vetsina jidelaku. Pokud ti prijde snobsky halibut, cherry rajce, rukola ci tagliatelle, tak je problem na tvem prijmaci.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 08:49  9744
ja ten gulas zkusim rozvest jak ho delam ja.... aby jste pochopili o co mi jde.

takze mam napr. 60 dkg kližky, tim padem vezmu 60 dkg cibule nebo trosku vic. DOTAZ JAKY POMER VY?
do hrnce dam primerene sadla DOTAZ PREFERUJETE SADLO? a zacnu restovat cibuli a v tom experimentuji jak dlouho, pridam maso a micham, po chvili pridam koreni vcetne papriky a micham a dusim cca 10 minut, DOTAZ V JAKE FAZI DAVATE PAPRIKU, pak trosku podleju a necham dusit. nakonec zahustim treba rozmocenym chlebem nebo chlebovou strouhankou, DOTAZ CIM ZAHUSTUJE VY.

toz tak nejak jsem to myslel :-) :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt