Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 2.10.2007 09:23  9773
Royal [9771]: Mě by ho tam dávat taky nenapadlo, ještě možná tak do buřtguláše, ale.... :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:22  9772
kvitkoTak zkus z pana kuchaře vyzvědět, jak dělá sejkory.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:20  9771
Ten rajskej protlak nechápu. Přece v guláši nemá co dělat...?
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:19  9770
vinyl [9766]: No to ale musis rict, ze se to neji!

A za tu chvilku se to udela fakt? Ale to jsou ty tenci platky asi, ne? Treba lososa mam vzdy dost vysokeho.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 09:17  9769
Kuchař v tátově restauraci do guláše přidává žampiony. Je to prý nějaká krkonošská verze nebo co a musím říct, že není špatná:-)

Dala bych si guláš:-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 09:16  9768
vinyl [9761]: teda to musím zkusit.)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 09:15  9767
rychlonoh [9763]: rajský protlak jsem tam přidala také.o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:15  9766
shellejj, na to hlavní jsem zapoměl :-) samozřejmě včetně ryby. Tu zeleninu trošku nakrájíš, pak jí nejíš, je tam jen pro vůni a chuť ryby.
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:07  9765
vinyl [9761]: V tom druhem pripade predpokladam, ze tam s tou zeleninou das i tu rybu najednou?

Ja teda miluju lososa v alobaleve kapse z trouby. Teda nejen lososa, ale delala jsem to v nedeli, tak ho zminuji. Ta zelenina je ale docela tvrda, ne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:07  9764
keosanA brambory "na psa" neděláš? (Malé nové brambůrky na pekáč, posolit, zasypat česnekem a škvarkama, omastit sádlem a péct...)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 09:07  9763
Alchymista: no prave ja myslim ze udelat dobry gulas je alchymie..... ze prave strasne zalezi v kterem momente co a jak pridas. ono tam je vlastne strasne malo vychozich surovin, ale vysledek je vzdycky jiny. pridavam treba rajsky protlak... a fakt mam vyzkousene ze je rozdil jestli lzicku nebo dve.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 09:05  9762
keosan [9748]:
NO to víš, jsme tu asi všichni snobi - my těm názvům rozumíme.o))) a nemáme s nimi problém.o)

vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:04  9761
PošírováníKdyž už je řeč o těch snobských názvech. Tak se říká vaření při nízké teplotě. To jsme nyní zkoušeli na dva způsoby pro přípravu ryb.

Pošírování v olivovém oleji.
Olej se ohřeje v pekáčku na 55 stupňů (pár minut v troubě),na dno se vloží pečící papír. Pak se vloží filety a pekáček do trouby. Po 8 minutách se filety otočí a dělají sedalších 8 minut. Stále při 55 stupních. Ryba se osuší a podává. Velmi zajímavá úprava, mě však o chlup víc zaujala úprava druhá:

Pošírování v páře:
Na pařáček se naklade libovolná kořenová zelenina a bylinky a vloží se do hrnce na pouhých 4-5 minut. A výsledek je nejlépší uprava ryby jakou jsem kdy jedl. Křehká, nevysušená a přitom udělaná ryba.

Copyright by Jiří Štift - Šéfkuchař hotelu Alcron
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:04  9760
kvitko [9753]: Neni, Spravne je abyste, to druhe je hyperkorektni, cili snaha o prehnanou spisovnost. Spousta lidi si mysli, ze to zni jako tak spisovne, ze to je spravne a proto to rika. Konec OT.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:04  9759
makovecTyhlety snobský názvy. Keosana to uráží. Musíme to psát pěkně po lopatě, ne jaké to má snobské jméno.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt