Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.10.2007 13:45  9882
Ryzce jsou zand dobrý na nakládání - mňam.
mickeye 4.10.2007 13:39  9881
Nechci Vám skákat do debaty o kečupu, ale mám asi kilo ryzců (pravých a smrkových) a přemýlím co s tím udělat. Z poloviny bych asi udělal polévku, ale nevím co s tou druhou půlkou. Máte nějaké zajímavé recepty s ryczi? Jo a ještě bych se chtěl zeptat jestli, a jak zamražujete houby. Díky za odpovědi.
M.

P.S: Kečup může být, ale nesmí ho být příliš. Zvlášť nesnáším, když se udělá nějaká omáčka na těstoviny, a někdo si ty těstoviny ještě navíc přeleje půl litrem kečupu. To bych opravdu vraždil.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 4.10.2007 13:33  9880
Scalex: jinými slovy: heinz, že? :-)
scalex Scalex 4.10.2007 12:59  9879
Kečup je v kuchyni velmi dobrým pomocníkem. Samozřejmě musí být kvalitní - samá rajčata a žádný škrob - a výborně kořeněný. A musí být použit tak, aby jídlo podtrhl a doplnil, ne aby překryl jeho nedostatky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:57  9878
vinylDobrá, poexperimentuj a zkus místo kečupu dochutit nějak jinak. Třeba máš nějakou oblíbenou omáčku, která by se na to hodila.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.10.2007 12:48  9877
Royalprostě je to tak. tvůj recept se mi až do "Zaleju extra ostrým kečupem" docela zamlouval. K masu si občas něco alá ratatouille rád dám, ale nikdy ne kečup.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:45  9876
vinylTo je ale asi móres, ne? Třeba právě do mé paprikocibule prostě patří, těžko bych si oměl představit dělat to jinak.

vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.10.2007 12:34  9875
Můj bratr říká: když je dost kečupu, dá se sníst všechno. Já to mám zas opačně. Jak je někde kečup, tak to nejím.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:21  9874
Abych nějaký receptík: Zeleninová příloha k masu:
Nakrájíme cibuli (hodně, třeba tři i víc) a papriku (libovolnou, pět a víc kusů), vše na proužky. Necháme zesklovatět cibuli, tak třetinu a pak postupně přidáváme papriku i cibuli tak, že první už je vydušená do měkka a poslední ještě skoro syrová. Zaleju extra ostrým kečupem a ještě teplé baštíme ke grilované krkovici.
Jako že třeba solit snad nemusím podotýkat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:17  9873
Jasněže do číny a pod. se dá dát taky (taky takhle používám).
Teď mě honí mlsná na nějaký salátek či pomatlánku.
shelle Shelle - Good Service 4.10.2007 11:55  9872
Ja ji davam do ciny, ale nejlepsi je viz Mondy [9870].
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 11:43  9871
Nebo na tyčinky.
Já myslím třeba pomazánku nebo salát.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 4.10.2007 11:42  9870
royalOloupat, nakrájet na kolečka, posolit, jíst :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 11:32  9869
Nějaké pochoutky z bílé ředkve, máte někdo?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 11:32  9868
vinylJestli zrovna panák kořky je pro mě dost silné lákadlo na nějaké jídlo, to nevím. Ač mám jinak ke kořavce vřelý vztah, většinou.

Matně vzpomínám, že jsem se k tomu kdysi kdesi připletl a že to jde rozpustit nad párou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt