Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 6.10.2007 09:34  9914
Tigo: Jo, preclíky v čokoládě jsou mňam. Už je nedělají a doma je to hrozná otrava je namáčet...
mickeye 5.10.2007 21:21  9912
Kdepak, jedna ranní vycházka do Hostýnsko-vsetínské hornatiny. :)
alchymista 5.10.2007 21:12  9911
Polévka je hned, potřebné houby se dají nasbírat za celej víkend.
mickeye 5.10.2007 21:07  9910
phanny, Royal, vinylJen tak na sucho jsem dělal růžovky, bedly jsem balil do trojobalu, z ostatních hub jsem udělal houbový guláš a hříbky jsem dal sušit.
Pokud jde o ryzce, ti nakonec skončili všichni v polévce, kterou můžu jen doporučit. Kapku jsem si recept upravil, takže jsem smažil jen na másle, přidal jsem šalotku, orestoval jsem na větší kousky nakrájené ryzce, zalil jsem zeleninovým vývarem a zeleninu jsem přidal taky. Před koncem vaření jsem přihodil hrášek a okořenil solí, bílým pepřem, kerblíkem a oregánem. A úplně nakonec jsem přidal smetanu. Polévka je hotová za 10 minut a je to určitě chutná obměna tradičního použití ryzců.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.10.2007 17:05  9909
sýr do čokoládyjsem nezkoušel, ale kousky broskví v sýrovén fondue byli úžasné.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.10.2007 15:57  9908
A nebo slany preclicky... ha! Vzdyt je i delali kdysi, ty Flipz nebojakseto, byly vyborne :)
renda Renda 5.10.2007 15:07  9907
Do cokofondue se da namacet i syr - doporucuju.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.10.2007 13:28  9906
Ryzec a RoyalNeřekl bych že oponuješ. Ryzec je prostě nejlepší když je sám, máslo mu určitě nijak neublíží. My je prostě házíme na rozpálený tál na kamnech, z každé strany pár vteřin a je to.
scalex Scalex 5.10.2007 09:59  9905
kvitko [9899]: když děláme čokofondue, tak každý strávník má napichovátko a pak takové kleštičky (jako na kostkový cukr nebo na uhlík k vodní dýmce) - tvrdé kousky jako oříšky se pak namáčejí pomocí těch kleštiček a to, co je měkké, se napíchne napichovátkem.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.10.2007 09:10  9904
Chleba s nugetou teda zrovna nemusím. Ale třeba banán by mi jel hned:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.10.2007 08:16  9903
Sirin [9902]: A nebo nejake zele me napadlo, mnam :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.10.2007 08:13  9902
TigoOvoce je mnohem lepšejší ;o)
shelle Shelle - Good Service 5.10.2007 08:13  9901
Take si muzes udelat ovocne spizy a ty si pak cele namocit.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.10.2007 08:13  9900
tady řeší můj problém se oddělováním sýru od vína ;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.10.2007 08:12  9899
sirinA jo! Mě napadly oříšky, ale to se asi blbě napichuje.-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt