Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 11:37  9985
Teketapa9431 i 9541 jsou odzkoušený. Bez mleté a sýra bys lasagne dělat neměla, s ostatním můžeš improvizovat.
Samozřejmě v 9431 používám mletou, držky byly jen modifikace pro keosana.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 11.10.2007 09:23  9984
Děcka, potřebovala bych OZKOUŠENÝ recept na lasagne - masité i bez masa, pokud možno levnější varianty. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 09:13  9983
kvitkoPravda, u nás se Hera taky objevuje jen pro potřebu nějakého masívnějšího pečení.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.10.2007 09:10  9982
Hera mi v pečených věcech nevadí, ale přidávat ji do krémů jo, tam je to znát a jak říká manka, je to jiné.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 09:08  9981
mankaNo - to máš štěstí. A upřímně řečeno, už jsem taky v životě něco upekl, jenže spíš z masa.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 11.10.2007 09:02  9980
jak jsem tady probiral ten gulasek, tak jsem byli o vikendu s partyjou na horach na hriby, delal jsem teda gulas z klizky. Kamos rikal ze by si me hned vzal :-) tak se asi povedl... (ja jsem byl subjektivne taky spokojeny.)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 08:55  9979
RoyalOK, beru zpět. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 08:39  9978
mankaCo se týče pečení můžeš vzít jed na to, že nade mě není. Každý týden peču nějakou buchtu a vánočního cukroví peču nejmíň patnáct druhů už čtyřicet let.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 08:26  9977
RoyalKolik jsi upekl koláčů/buchet a o kolika sis jenom pokecal? :-) Hera máslo nahradí vcelku v pohodě. Největší rozdíl je IMHO vidět u vánočního cukroví, ale ani tam to na rozdíl od nějakých jiných "náhradních" tuků není nijak fatální a nechutné, jen jiné (a pro mě lepší, protože ne tak těžké jako z másla).

Case, SadnessInEye
Dělám hodně podobná jídla, jak omajdu tak i kuře na kari. Zkuste někdy variantu se zakysanou smetanou namísto klasické, chutná mi to víc.
Case, možná SadnessInEye myslela nelít tu omajdu na brokolicokvěták a podávat ještě s těstovinama, ale pouze na ty těstoviny, tj. ne jako přílohu nýbrž jiné jídlo. Taky dělám => jím => chutná.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2007 07:37  9976
Renda [9960]: No, to by mi nevadilo, ale jen jestli by v tom nebyly nejake skryte umysly :)
keosan 11.10.2007 07:19  9975
JelenaCo priprava kapra na vine, alebo v pikantnom paprikovom cesticku ?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.10.2007 07:17  9974
caseNěco na ten způsob jsme dělali ve škole, ale ještě jsme to zapékali.
kokos kokos 11.10.2007 07:14  9973
Jelena [9970]: Doporučuji na gril. Hodně koření na ryby (česnek tam musí být).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 06:49  9972
MondyMáslo ničím nenahradíš.
V pečení snad výjimečně někde občas třeba možná jo.
Ale gvi už má asi upečíno.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 11.10.2007 06:46  9971
gviHera máslo nahradí :-).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt