Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 12:09  9989
manka/ScherieSyrové lasagne mi přijdou tuhé. Já je před zapečením uvařím, klidně i pár minut.

Manko, ty nedáváš do bešamelu máslo? Jinak to chápu, pak už nemusíš dávat další sýr, i když 20dkg na všechno mi přijde dost málo.
gvi 11.10.2007 11:53  9988
jj, už mám upečíno, ale tentokrát se mi koláč nelíbil, takže si ho trpně sním po večerech, ale nebylo to herou, ale tím, že v receptu tvrděj, že v těstu nemusí být cukr... brrr.
scherie Scherie 11.10.2007 11:49  9987
LasagneDělám v podstatě stejně jako manka
cibule, mleté maso, koření, pokud se ti nechce dělat s boloňskou omáčkou (já jí udělám kotel a dám zamrazit,hodí se pak jak do dalších lasagní,tak i špaget, musaky..)přidáš hotovou omáčku k těstovinám, dávám lasagne Panzani syrové do zapékací mísy, pak vrstvu omáčky, nakonec lasagne a nahoru zakysanou smetanu smíchanou s vajíčkem a sýrem. Ke konci pečení přisypu nahoru zbytek sýra. Nezakrývám, lasagne jsou hotové, pokud by ses fakt bála,že budou syrové,stačí propláchnout pod horkou vodou a vrstvit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 11:38  9986
Teke.Zastánci klasického bešamelu mě asi ztlučou, ale je to odzkoušené a MNĚ to chutná. :-)

Na cibuli osmahneme asi půl kila mletého masa, ochutíme jako na špagety (sůl, pepř, česnek, bylinky), přidáme rajčata nebo kečup či protlak nebo nějakou oblíbenou zeleninu a podusíme.
V misce smícháme asi půl litru mléka, 20 dkg strouhaného sýra a trochu mouky, aby vzniklo řiďounké těstíčko. Trochu strouhaného sýra dáme stranou.
Vymažeme a vysypeme moukou zapékací misku. Jako první vrstvu nalijeme trochu mléčného „těstíčka“ (důležité!), do něj dáme první vrstvu (syrových) lasagní, na ně pak přijde masová směs. Vrstvy pravidelně střídáme, jako poslední budou lasagně, pak poslední dávka těstíčka a odložený zbytek sýra. Všechno v misce malinko stlačíme a pokud se zdá, že je tam málo tekutiny tak ještě raději zalijeme navrch trochou mléka. Přetáhneme alobalem (nemusí se moc utěsňovat, je tam jen proto, aby vrchní vrstva příliš neztvrdla) a dáme do trouby vyhřáté na cca 150°C asi na hodinu. Po dopečení je lepší je nechat ještě pár minut „dojít“, neporcovat je okamžitě po vytažení z trouby.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 11:37  9985
Teketapa9431 i 9541 jsou odzkoušený. Bez mleté a sýra bys lasagne dělat neměla, s ostatním můžeš improvizovat.
Samozřejmě v 9431 používám mletou, držky byly jen modifikace pro keosana.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 11.10.2007 09:23  9984
Děcka, potřebovala bych OZKOUŠENÝ recept na lasagne - masité i bez masa, pokud možno levnější varianty. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 09:13  9983
kvitkoPravda, u nás se Hera taky objevuje jen pro potřebu nějakého masívnějšího pečení.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.10.2007 09:10  9982
Hera mi v pečených věcech nevadí, ale přidávat ji do krémů jo, tam je to znát a jak říká manka, je to jiné.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 09:08  9981
mankaNo - to máš štěstí. A upřímně řečeno, už jsem taky v životě něco upekl, jenže spíš z masa.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 11.10.2007 09:02  9980
jak jsem tady probiral ten gulasek, tak jsem byli o vikendu s partyjou na horach na hriby, delal jsem teda gulas z klizky. Kamos rikal ze by si me hned vzal :-) tak se asi povedl... (ja jsem byl subjektivne taky spokojeny.)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 08:55  9979
RoyalOK, beru zpět. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 08:39  9978
mankaCo se týče pečení můžeš vzít jed na to, že nade mě není. Každý týden peču nějakou buchtu a vánočního cukroví peču nejmíň patnáct druhů už čtyřicet let.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 08:26  9977
RoyalKolik jsi upekl koláčů/buchet a o kolika sis jenom pokecal? :-) Hera máslo nahradí vcelku v pohodě. Největší rozdíl je IMHO vidět u vánočního cukroví, ale ani tam to na rozdíl od nějakých jiných "náhradních" tuků není nijak fatální a nechutné, jen jiné (a pro mě lepší, protože ne tak těžké jako z másla).

Case, SadnessInEye
Dělám hodně podobná jídla, jak omajdu tak i kuře na kari. Zkuste někdy variantu se zakysanou smetanou namísto klasické, chutná mi to víc.
Case, možná SadnessInEye myslela nelít tu omajdu na brokolicokvěták a podávat ještě s těstovinama, ale pouze na ty těstoviny, tj. ne jako přílohu nýbrž jiné jídlo. Taky dělám => jím => chutná.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2007 07:37  9976
Renda [9960]: No, to by mi nevadilo, ale jen jestli by v tom nebyly nejake skryte umysly :)
keosan 11.10.2007 07:19  9975
JelenaCo priprava kapra na vine, alebo v pikantnom paprikovom cesticku ?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt