Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 11.10.2007 21:16  10008
kokos [9996]: A byl jsi už třeba na exkurzi v jindřichohradecké mlékárně nebo v masně ve Studený, abys ten potravinářskej výrobní hnus mohl srovnat?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.10.2007 21:14  10007
a ty jsou dobrý?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2007 20:55  10006
Čím nižší bod tání, tím vyšší obsah nasycených mastných kyselin.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.10.2007 20:45  10005
Proč nejsou zdravé tuky, co tuhnou při vysokých teplotách?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2007 20:44  10004
kvítkoAno, hera je rostlinného původu. Je složená hlavně palmového oleje a podobných tuků které tuhnou při relativně vysokých teplotách. Takže taky nic zdravého. Je to hlavně levné.
kokos kokos 11.10.2007 19:24  10003
kvitko [10002]: Fakt raději ne. Co jsem viděl fakt nebylo moc hezký.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.10.2007 18:16  10002
kokosPovídej, přeháněj (o kečupech).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.10.2007 18:14  10001
75% tuku je hezký, ale není Hera rostlinného původu?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.10.2007 17:52  10000
Že bych měla tak citlivý jazýček? :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2007 16:50  9999
Foxka...ale... Hera 75% tuku, máslo 82% tuku....
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.10.2007 16:36  9998
cukrovíMně chutná víc to "herový" - z másla je moc mastný...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2007 16:13  9997
Hera vs. másloZkuste jednou zadělat jednu dávku cukroví z hery a jednu dávku z másla. Pak mi do očí řekněte, že v tom není rozdíl. Ještě lze tolerovat máslo/hera 1:1 namíchat, ale cukroví bez másla - hnus velebnosti.
kokos kokos 11.10.2007 13:19  9996
Pokud tedy mohu trošku poradit vyhýbejte se českým (slovenským, polským) kečupům a protlakům. To co jsem tento týden viděl, ve výrobnách těchto produktů, bych vám tedy nepřál. Tak budu jen doufat, že Heinz je maličko lepší.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 12:56  9995
Hm, díky teda, ale myslím, že lasagne jsem už vykopal z kuchyně natrvalo. V nejbližších dnech či hodinách je nahradím špagetama. Ty houby přece nenechám zkazit. :o))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 12:52  9994
Já používám takové ty modré z Globusu (Monte Castello?), jinde jsem je neviděla. Měkké byly po hodině v troubě pokaždé.

Royal
Máslo nepoužívám, protože bešamel nedělám - viz recept. Pokud mám dojem, že je to málo tučné, tak trochu másla přihodím jako lupínky nahoru.
Ne, fakt tam dávám tak plus/mínus dvacet deka, tu odděåenou trochu sýra pak sypu nahoru než naposledy přeliju zbytkem "těstíčka" poslední vrstvu lasagní. Pokud jsi měl ty těstoviny na konci tužší, tak to bylo možná právě tín nedostatkem tekutiny. Já je na konci po vyskládání vždycky trochu stlačím a pokud se mi mléko nevytlačí přes tu horní vrstvu, tak ho tam ještě trochu z krabky doliju.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt