chiquitita Jeleno, napadla mne otázka, jak to že tvojí babičce domácí strava nevadí, kolik jí je?
opožděně, nějak v poslední době nestíhám kecat na diskuzácích...
To je genetický. Tátu pálila žáha prakticky po čemkoli. Děda jedl denně bůček, vajíčka, knedlíky - miloval takovou tu echt českou kuchyni, těžkou, mastnou, se spoustou masa. Umřel na infarkt, ale v 85 a do té doby byl ve výborné kondici (den předtím opravoval střechu). Babča má občas trochu problémy s trávením, ale ne výrazné. Zeleninu prakticky nezná, málo pije, miluje uzeniny... je jí 85, až na revma a mírnou nahluchlost je poměrně vitální. Já jsem někde mezi nimi. Když jím celkem normálně, nemám žádný zdravotní problémy - alergie, trávicí problémy, ani blbý bolesti hlavy. Když mám období, kdy nestíhám vůbec nic a žeru 5x tejdně ve fastfoodu, nebo když jsem na pár dní v dosahu babičiny kuchyně, tak mne holt pálí žáha. Nic záhadného. Někdo prasácký stravy snese víc, někdo míň. Genetika je potvora :) |