Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Dračí doupě Plus [ŽP: neomezená] (kategorie RPG (hry na hrdiny)) moderuje Bouchi.
Archiv
Domovská stránka aktualizována 28.7.2019 18:46
Tento klub je určen výhradně diskusi o DrD+, pro jiná RPG témata je zde obecný RPG klub. A úplně jiná témata zde nemaji co dělat. Nepatřičné príspěvky budou odstraněny.

Pro diskuse o konkrétních povoláních jsou určeny samostatné kluby - Bojovník, Čaroděj, Zloděj, Theurg, Hraničář, Kněz.

Stránky vydavatele s informacemi o DrD+ - články o vývoji, ukázky z pravidel, figurky.

Aplikace DrD+ pro Asterion naleznete na homepage klubu.

Než se začnete ptát na něco, co považujete za chybu, přečtěte si (provizorní) errata (na homepage klubu).

Pro důležité dotazy použijte dotazový formulář na webu Altaru. Jen tak budete mít jistotu, že se váš dotaz dostane k autorovi příslušné příručky. Nepočítejte však s odpovědí obratem, ba ani do 24 hodin.

Příspěvky příliš prozrazující schopnosti jednotlivých povolání nebo obsahující informace, které by hráči vůbec neměli znát, patří do příslušných klubů pro jednotlivá povolání. Zde mohou být smazány, i kdyby 99 % textu bylo neškodných.
Stejně tak budou v rámci přehlednosti mazány příspěvky vulgární, mimo téma, s nulovou informační hodnotou či takové, které již pozbyly platnosti či aktuálnosti.

Na dotazy a připomínky, z nichž bude zřejmé, že dotyčný se ani neobtěžoval přečíst si a pochopit příslušnou pasáž v pravidlech, není nikdo povinen reagovat.

Uzavřený klub pro PJ. O povoleni ke vstupu žádejte id APEXX, DODO nebo PECA. Vstup bude povolen po ověření vašeno PJovství.

Homepage klubu - kromě errat i mnoho různých užitečných odkazů.

Témata, která jsou zde zapovězena, neb již byla prodiskutována do takové hloubky, že další diskuse by již nic nového nepřinesla:
- luky, kuše, praky a další střelné zbraně
- kotlíky
Pokud vás některé z těchto témat zajímá, použijte vyhledávání.




Diskuse pokračuje na RPG Fóru.
Na migraci starších příspěvků se pracuje.
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 5158 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
noir 18.9.2006 11:38  20017
Bouchi: Díky! Tohle už vypadá jako poměrně normáůní a použitelné pravidlo! Postih za Omezení má postava útočící štítem taky?
bouchi Bouchi Dračí doupě II - Legenda je zpět 18.9.2006 11:29  20016
Takze abych to shrnul:
1) Dovednost Pouzivani stitu jednak snizuje Omezeni (tedy postih k Boji), jednak (nove v edici B) zmensuje postih ke Krytu stitem (ktery je podle stupne -2/-1/-1/0).
2) Postava se muze pokusit stitem zautocit, ale ma (nove v edici B) postih jako za chybejici zbranovou dovednost, tedy -3 k UC a -1 k ZZ. Tento postih je pro obecnou postavu neodstranitelny, nektera povolani ho mohou dokazat snizit/odstranit.
xkiv 18.9.2006 10:53  20015
NoirPokud vim, tak za Pouzivani stitu se fakt meni jenom Omezeni. Ale do nejauktualnejsich pravidel se bude muset kouknout nekdo jiny.
noir 18.9.2006 10:41  20014
john_jarik: Díky za autorské vysvětlení! Takže když chci zaútočit středním šítem, aniž mám dovednost "používání štítu", budu mít postih -3, ale když dovednost mám, tak budu mít taky postih -3? Nebo -6?
hecras 18.9.2006 10:39  20013
xKivJá si myslím, že v PPH B je přímo uvedeno jak se snižují postihy při zvišování dovednosti a to i útočné, né jen k BČ jak to bylo v A.
john_jarik 18.9.2006 10:37  20012
Noir 20010 pouzivani stitu
Nechci tu prepisovat pravidla, ale muzu rici tohle. Kdyz jsem tu dovednost pojmenovaval, tak jsem uvazoval na tim, ze nazev Obrana stitem je spise akce nez dovednost.
A mame "noseni zbroje" - to take neznamena, ze tu zbroj muzes jen nosit (na to dovednost nepotrebujes), nybrz vedet jak ji nosit.
U dovednosti "Pouzivani stitu" mi prisel tenhle nazev nejspravnejsi.
"Pouzivani stitu" je jasne popsano u dane dovednosti. Tam se nic o utoku nemluvi. Kdyby se tam o nem mluvilo, tak by to byla jina.
[Konec prispevku autora]
noir 18.9.2006 10:23  20011
Ještě nerozumím tomu "na všchny způsoby"-myslíš tím kromě fint ještě něco jiného, nebo jen finty?
noir 18.9.2006 10:23  20010
xKiv: Dovednost "používání štítu" v sobě nemá i tohle? To je dost divné,ne? Ani na str. 86 ani na str. 146 nic takového nestojí-aspoň v edici A. Tam tahle výjimka neexistuje. A ona dovenost se jmenuje "Používání štítu"-nikoliv "obrana štítem", tedy zřejmě autoři mysleli nejen na obranný faktor, ne?
Takže postava, která chce použít štít k útoku, aniž má dovednost "používání štítu" si bude počítat postih dvakrát? Vlastně o velikosti 6?
xkiv 18.9.2006 10:13  20009
NoirBezna postava muze utocit stitem, ale ne na vsechny zpusoby a nemuze odstranit postih za chybejici "dovednost" Boj se stitem (protoze tato dovednost neexistuje).
xkiv 18.9.2006 10:11  20008
peca_007 ['2]:Predevsim (zakladni) pouziti stitu v utoku *neni* boj dvema zbranema. Uz jsem to tu vysvetloval (bile):
[spoily na bojovnika]

V zakladnim pripade totiz postava musi postava utok stitem hlasit jako hlavni akci (nektere archetypy si muzou vybirat, ale vzdycky pred vyhodnocenim kola, sladeni s bojem nepocitam - a i pri SsB je potreba davat pozor, protoze jakmile je potreba vedet, co vybral, driv, nez prijde na radu, tak musi vybrat uz v tom okamziku; napriklad kdyz se kryje, tak uz nemuze vybrat nic, pri cem se nesmi kryt, ...), zatimco pri fintach kategorie boj se dvema zbranemi se postih za ODo Boj se dvema zbranemi pocitat musi vzdycky.

[end spoil]
noir 18.9.2006 10:09  20007
Peca: "pouziti stitu jako zbrane je neco, co bezna postava neumi"
-to je nějaká změna v edici B? V edici A umí štít používat jakákoliv postava-vždyť má štít taky standardni bojové parametry...
john_jarik 18.9.2006 07:57  20006
mec + stitJa jsem nad tim silne premyslel (ale jen premyslel, mec a stit jsem mel v ruce jednou :)
Ano mohli by existovat specialni zbrane pro boj "druhou" rukou. Ale ono je to vlastne zbytecne (a jen by to pravidla zas zeslozitilo). Kdyz si vezmeme, ze do "druhe ruky" si asi nikdo nevezme tezsi zbran nez do te "prvni". Nevidel jsem nikoho, kdo by bojoval a v "druhe" ruce mel neco tezkeho - maximum byly zbrane stejne tize. A v takovem pripade s tou "druhou" mel trochu potize - obdoba pravidel z PPH - B.
Kdyz vezmu, ze mam v druzince ted sermire, ktery chce jet duelanta, tak si nestezuje, protoze na tesak ma urcite o 2 mensi potrebnou silu nez na savli, kterou nosi v "prvni" ruce. Diky tomu jej ovlivnuji jen dovednosti.
nox 17.9.2006 16:43  20005
odhlášení :/
anonym 17.9.2006 16:42  20004
Taky jezdim s štít+meč a mám úplně stejnej názor jako Kin
kin 17.9.2006 13:49  20003
K tomu štítu ... chodim na šerm a bojoval sem štítem a mečem, štít v levé a meč v pravé.A pokud by mi teď někdo nacpal měč do levý a štít do pravý tak bych asi nezvlád nic ...
nejde o to jestli je ta ruka silnější apod., ale nedokázal bych to ovládat (jako bych z 3.stupne dovednosti klesl na 1. a to jak u štítu tak i u meče).Ale mluvim o obraně, pokud bych chtěl tím štítem drženým v pravé ruce někoho udeřit tak by to možná bylo o něco lepší než v té levé ...

[ 5158 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt