Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.5.2012 20:56  1341
Nejsi divná, já mám občas chuť i na robustu.
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 24.5.2012 20:48  1340
Ja jsem divna, mne treba vic chutna 80% arabica a 20% robusta... nejak jsem te 100% arabice neprisla na chut. :) Tchibo mi taky nechutna, ale porad se to jeste da pit.

Ale jedeme porad ve vetsich znackach, zadny fajnsmekr nejsem :) Ted jsem si oblibila Vergnano, ale asi je to taky masovka. Ted ji doma teda nemame, tak musim priste zkontrolovat jak moc je "cerna".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2012 20:09  1339
mrcos [1338]: Blue Mountain je zatím jednoznačně to nejlepší, co jsem ochutnala. A ne, nehodnotím to podle ceny :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.5.2012 19:56  1338
Dnes Café Ebel a Jamaica Blue Mountain. Dobré, velmi dobré :) Akorát Ebel je vevnitř přecpanej stolama a židlema, což trochu kazí dojem. Ale presíčko bylo super :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2012 15:11  1337
Já si v Tchibu nechala navážit jednou a nedalo se to pít. Ale je fakt, že já obecně nerada kyselé kafe, i když je to třeba hodně kvalitní z dobré pražírny. Prostě Afrika je snad všechna kyselá, ale v Tchibu bylo kyselé i to, co je jinde hořké. Skladují to ve velkých pråsvitných nádobách, což také není úplně dobře. A ty ženské, co to prodávají, o tom nevědí våbec nic. Krom toho, co je na etiketách a måže si to přečíst každý.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.5.2012 15:02  1336
Vážená Tchibo je pořád lepší, než Jihlavanka :)
Oxalis je bída, kafe i čaj, hlavně s tím skladováním. Což mi ovšem nebrání si tam (hlavně) čaj občas koupit. Ale kupuju tam levný sorty, prostě takový "spotřební" listí.
Proti malejm pražírnám nic, třebas takovej Muzikář má fajn kafe a čerstvě napražený. Když je na balíčku datum pražení (který nemám dåvod mu nevěřit), tak to rozhodně potěší.
Supermarkety prodávají předražený sračky. Objevil jsem (myslím v Albertu) tzv. 100% arabiku, s udáním země. Maličkým písmem bylo napsáno, že země sedí ze 70%.
Tuhle jsem narazil na Davidoff (který taky není žádnej zázrak) a ta cena mě posadila na prdel.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2012 14:33  1335
Jo a jestli jsou 2 Kč na šálku moc a budeš kvåli tomu pít fakt hnusné (a nezdravé) kafe, tak to tu asi nejsi správně :)

Mimochodem, kolik stojí 250 g "dobrého" kafe ze supermarketu? Tím myslím klidně i značkové typu Lavazza a spol. Protože já vcelku dobrou kostarickou arabicu koupím za 130 Kč (250 g).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2012 14:29  1334
Twinny [1333]: Je to především osvěta. Že má kafe rád, tvrdí min. každý druhý Čech. A většina z nich pije Jihlavanku, Tchibo,...

I 100% arabica måže být hnusná. Viz třeba vážená káva z Tchibo kaváren. Oni ji tedy prodávají jako jednodruhovou Arabicu, ještě ti napíši zemi påvodu, ale zkus to ochutnat. Jsou to (s prominutím) chcanky. Mluvila jsem s člověkem, který tomu imho dost rozumí a ten se na to jejich kafe byl podívat. Už od pohledu poznal, že v tom jsou zrnka robusty a že to je pekelně skladované.

Oxalis se tváří jako speciálka na čaj a kávu. A je to také hnus. Aspoň co se kafe týče.
twinny Twinny 24.5.2012 13:36  1333
TwinnyJe to jen reklama pro malé kavárničky, které si praží sami. Srovnává tam obyčejné robusty s arabikami. To je jako by srovnával Trabant s Mercedesem. Samozřejmě, že má pravdu, ale 2 Kč na šálku kávy je docela dost...Ten kdo si na kávě rád pochutná, tak si nekoupí jmenované značky kávy a rovnou jde pro něco lepšího...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.5.2012 12:26  1332
Peklo na talíři, tentokrát o kávě.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.5.2012 22:14  1331
During 5,148,760 person-years of follow-up between 1995 and 2008, a total of 33,731 men and 18,784 women died. In age-adjusted models, the risk of death was increased among coffee drinkers. However, coffee drinkers were also more likely to smoke, and, after adjustment for tobacco-smoking status and other potential confounders, there was a significant inverse association between coffee consumption and mortality. Adjusted hazard ratios for death among men who drank coffee as compared with those who did not were as follows: 0.99 (95% confidence interval [CI], 0.95 to 1.04) for drinking less than 1 cup per day, 0.94 (95% CI, 0.90 to 0.99) for 1 cup, 0.90 (95% CI, 0.86 to 0.93) for 2 or 3 cups, 0.88 (95% CI, 0.84 to 0.93) for 4 or 5 cups, and 0.90 (95% CI, 0.85 to 0.96) for 6 or more cups of coffee per day (P<0.001 for trend); the respective hazard ratios among women were 1.01 (95% CI, 0.96 to 1.07), 0.95 (95% CI, 0.90 to 1.01), 0.87 (95% CI, 0.83 to 0.92), 0.84 (95% CI, 0.79 to 0.90), and 0.85 (95% CI, 0.78 to 0.93) (P<0.001 for trend). Inverse associations were observed for deaths due to heart disease, respiratory disease, stroke, injuries and accidents, diabetes, and infections, but not for deaths due to cancer. Results were similar in subgroups, including persons who had never smoked and persons who reported very good to excellent health at baseline.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.5.2012 22:05  1330
Elixír mládí konečně objeven. Je to káva, hlásí vědci
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 11.4.2012 13:23  1329
Jak má vypadat espresso? Podívejte se, tak ho připravují v nejlepší kavárně v Česku
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.4.2012 20:33  1328
to zní dobře
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.4.2012 19:14  1327
Navštíveno, zakoupeno.
Chtěla jsem Dominikánskou republiku, odcházela jsem s Guatemalou a mlýnkem.

Na první pohled jsem byla mírně nedåvěřivá, protože obchod våbec není takový ten "kafový" (lehce zabordelený). Vypadá to skoro jako nějaký showroom - velká místnost se světlou podlahou, světlými zdmi, prosklenými vitrínami. Takovým prázdným a sterilním dojem to påsobilo. Pán påsobil spíš jako nějaký sporťák. Ale nakonec mě přesvědčil, že není jen kšeftař, ale je prostě kafař, který se vyzná a není překupník, extrémně řeší kvalitu zpracování a skladování. Budu tam chodit, ani ceny nejsou špatné.

Dominikánskou republiku neměl, protože dávka, kterou měl upraženou, mu došla a před víkendem nechtěl pražit novou, aby se mu to tam zbytečně přes Velikonoce neválelo. To je docela sympatický přístup k čerstvosti.

A chuť? Dle mého laického názoru super.
Zdá se, že je vydatnější než Muzikářova Kostarika. Ihned po připravení jsou pro mě Guatemala i Muzikářova Kostarika dobré, ale Kostarika začne rychle ztrácet, kdežto Guatemala si tu stejnou kvalitu udržela až do úplného vychladnutí (experiment:)). A pro mě to nejzásadnější: Necítím z toho nic kyselého. Ani po deseti minutách.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt