Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.6.2012 19:23  1370
To je jako brambory s rumem :))

„Opravdu budou brambory s rumem?“ rozzářil se otčím. „To bych mohl pozvat i hrobníka.“
„Toho? Nikdy!“ rozhodla matka. „Brambory vždycky nechá a cpe se jen omáčkou.“
jaase Jaase still a sinner rapes a thousand saints.. 23.6.2012 18:38  1369
Ale to není tak špatný nápad; sám si k snídani semtam dávám Tchibo s mlékem, pouze lehce upraveno - bez Tchiba a mléko navíc.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.6.2012 18:05  1368
Anka [1367]: a už jste to chutnali? Fakt nechutná? Ono přinejhorším se dá ledacos vypít ke snídani s mlíkem, ne? ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.6.2012 14:41 - Oblíbené kluby (12:08) 1367
Vanda [1365]: Dneska ti asi budeme závidět i tu Keňu. My jsme totálně vypití. Máme teda Brazílii, ale od Tchiba. Dostala jsem ji k nákupu spodních kalhotek. Pít to asi nebudeme.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.6.2012 14:15  1366
Jo, přesně, nesmí se to nechat ležet :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.6.2012 14:12  1365
Tak zpět ke kávě :) Právě si dávám keňu. Ne, že bych ji si ji koupila sama, nemusím skoro žádnou afriku kromě zimbabwe, ale darovanému konovi... a ono to není až tak špatné, sice je výrazně kyselá, ale pokud se vypije horká, není ta kyselost nepříjemná.

V práci si dáváme malé pozornosti k narozeninám a abych nedostala nějou pracholapku do domácnosti, tak už předem hlásím, že pro mě ať vymyslí cokoliv, co se sní nebo vypije. A letos jim vnukla myšlenku kávy. Kdo by to byl čekal, že vyberou zrovna tuhle :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.6.2012 09:58  1364
...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2012 09:23 - Oblíbené kluby (12:08) 1363
Vanda [1362]: Otázka je, o který konec tobě jde.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.6.2012 05:14  1362
Stejnou/podobnou věc si přeju k narozeninám taky :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.6.2012 22:09  1361
Razítko! :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.6.2012 22:03  1360
Hele co jsem dostal k narozeninám :)

wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 12:37  1359
mrcos [1357]: Myslel jsem vzít vzorek od někoho, kdo si praží a má nějak zaběhlej systém, a zrovna to jde vysypat do bubnu. (Třeba Vandička by mohla nasbírat pár vzorkå a poslat.)

Jinak arašidy se praží asi na 160 °C 40–60 minut, kafe 180–250 °C 3–12 minut. Takže by to klidně mohl pro jistotu někdo zkusit :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 12:23  1358
Hm, každopádně buráky pražený jsou (nevím, jak moc velkej rozdíl je oproti kafi) a z těch prej to vyleze pravidelně :) Kultivace na agaru by mohla bejt pro mě ještě docela přístupná, ikdyž teda asi spíš v zimě, když maj mykologové praktika. Zkusim na to nezapomenout.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 12:18  1357
Wronski [1356]: Pokud je to od pražení mrtvý, tak v tom måžou bejt mrtvý plísně, čiliže kultivace neukáže nic a přesto to je jedovatý.
Kultivace nepražený ti neřekne nic. Nemåžeš si bejt jistej, kde se do toho ty plísně dostanou, do pražírny måže jít kafe uplně jiný (ne)kvality.
Ono by asi nejlepší bylo oslovit někoho na VŠCHT, tam se rozborama potravin zabývají. Ale obávám se, že se s tím nikomu moc nebude chtít patlat.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 12:09  1356
mrcos [1352]: Jakože pokud je to od pražení mrtvý, tak z toho nevyleze nic?

To by možná stálo za to zkusit nepraženou, ne?

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt