Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.10.2012 21:02  1477
Ježiš... ten mlýnek má z tebe určitě strach. Já na něj nejdu tak moc vědecky.

(Ale ano, i já jsem nejdřív zkoušela. Na začátku jsem měla nastavno mletí na pozici cca 2 hodiny, protože jsem měla strach, aby mi to mašina protlačila. Pak jsem ubírala a dostalal se postupně sem -tj. zhruba těch 11 hodin)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.10.2012 13:51  1476
Ano, to je dobrá otázka. Snad na to přijdu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.10.2012 13:30 - Oblíbené kluby (10:47) 1475
Proč to Vanda na tom svém měla umleté dobře?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.10.2012 12:30  1474
Teda to je o nervy, co z toho mlýnku leze.
Nejdřív jsem to nastavil asi na 11 hodin, nasypal směsku z Double Shotu, a bylo to hrubý. Ubral jsem na nastavení jako má Vanda a bylo moc hrubý. Tak jsem ještě ubral, a bylo moc jemný.
Nasypal jsem Indii z Čerstvá káva, ta má mnohem měkčí zrna, nastavil na 11 hodin, a nic. Ucpaný sejtko. Nastavil jsem to na 12 hodin, a následovala menší exploze, protože těsnění od toho zasranýho kávovaru už mělo dost.
Dneska jsem to vyčistil, nasypal doubleshot směsku, nastavil na 11 hodin a sotva to teklo! To je k posrání. Tak jsem to znovu vyčistil, nastavil na 12 hodin a nějak to z toho vyjelo, ale žádná sláva.

Mletí nekonzistentní, mám dojem, že z tý Indie se udělal pudr, kterýho se nemåžu zbavit. Mlecí "kameny" jsou tupé, je to spíš drtička než mlýnek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 18:22 - Oblíbené kluby (10:47) 1473
Vanda [1472]: Měl by mi přijít zítra.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.10.2012 18:03  1472
Anka [1470]: a už meleš?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 2.10.2012 13:25  1471
Já bych tohle neměla kam dát, takže u mě zatím vedou jen ty ruční.
Jinak jo, ta kostarika je docela dost kyselá, ale tak aspoň je nějaká změna. Špatná mi nepřijde, ale žádná bomba na preso to není. Na turka/frenchpress IMHO mnohem lepší.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 12:29 - Oblíbené kluby (10:47) 1470
Mlýnek tedy také zakoupen :) Doufám, že tím končí moje bojovky ohledně toho, jak a kde se mele kafe. Vanda tento mlýnek má, dostala jsem na něm namleté kafe a bylo naprosto ideální pro naši páku (s tím, že na mlýnku je ještě dostetečná våle na obě strany spektra). Nebylo na co čekat. Do budoucna jsem se nakonec stejně rozhodla pro klasickou páku, ne pro automat se zabudovaným mlýnkem, a profi mlýnek za mnoho tisíc si také v dohledném desetiletí asi nepořídím.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 30.9.2012 22:45  1469
Já jsem ráda, že jsem dnes měla kafe kde namlýt, protože tady nemám mlýnek. Uvažuji, že nechám zkontrolovat mlýnky, co vyráběl pravděpodobně praděda jako nějakou absolventskou práci a vyzkouším je. Jsou moc krásný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.9.2012 15:49 - Oblíbené kluby (10:47) 1468
cent [1466]: Náš podzimní směs od Doubleshotu také celkem zklamala. Ačkoliv směs zemí, které máme rádi (pro jejich nekyselost), je kyselá. Ale aspoň jinak, než obvykle. Je kyselá na začátku, ale po poknutí zbyde hořká chuť. Takže pitelné to rozhodně je. Jen bych za to nedala ty jejich peníze, když třeba z Čerstvé kávy mi kafe chutná víc. Nejdivnější na tom Doubleshotu je, že přes všechny ty ovocné a kýhočerta chuti, se v tom nějak ztratila chuť kafe.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 30.9.2012 13:53  1467
Já jsem zatím celkem spokojená, ale kyselejší je, ale zatím byl jen turek, tak řeknu víc po pressu.

BTW předevčírem mi volali z Egbertsu v domnění, že jsem Paneria v Kaprově a z doubleshotu mi volali, co s tou objednávkou, kterou jsem ale já våbec neudělala. :)
cent 29.9.2012 15:20  1466
Musím říct, že ta Kostarika od Doubleshotu celkem zklamání, je hodně kyselá, snad i sladkokyselá.
Brazílie z Čerstvá káva nám chutná víc. Už ale dochází, takže čas na vyzkoušení něčeho dalšího :)
cent 28.9.2012 08:09  1465
Díky. Nevím proč jsem si myslel, že elektrický mlýnek se dá koupit až tak za pět tisíc. Takže tohle je příjemné překvapení a už se těším, až si ho pořídím.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.9.2012 21:21  1464
cent [1463]: jo, dobrý, mám ho a jsem spokojená. Líbí se mi, že je tam velký rozsah hrubosti mletí a to mletí måžeš kdykoliv zastavit. Takže poukud získáš odhad, nameleš si jen 1 šálek :) Někdy je potřeba do mlýnku trošku klepnout, když se přestane posouvat káva ke kamenåm. Ale nestává se to často. A zabírá minimum místa. To je taky plus.
Čištění snadný. Trošku lacině påsobí nádobka na pomletou kávu, ale to je v této cenové relaci asi očekávatelné.
cent 27.9.2012 19:36  1463
Vanda [1306]: Ahoj, zrovna po tom mlýnku pokukuju, máš ho? Jestli jo, måžeš napsat nějaké zkušenosti?

Ještě mě zaujal tenhle http://www.mall.cz/mlynky-kava-elektricke/delonghi-kg-89
U toho Krups se mi moc nelíbí "mletí od dvou šálkå", často dělám jen jeden.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt