Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cent 12.10.2012 15:43  1486
Brazílie z Čerstvékávy vyměněna za Kostariku z tamtéž, skvělá, jemná.
cent 10.10.2012 20:45  1485
mrcos [1478]: Dal jsem si od nich macchiato na trzích na Náplavce asi tři týdny nazpět a .. kyselé jak prdel.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.10.2012 15:22  1484
mrcos [1480]: Děkuji, s největší pravděpodobností to byla Kostarika od Anky. Ale dyť vy jste tam våbec nepili kafe!

Tu Kostariku jsem si dnes přitáhla do práce a teda musím říct, že na tomhle presovači, o který se skoro nikdo nestará a já si ho před každým kafem aspoň vypucuju a proženu horkou vodou, je dokonalá! Na první dojem je nakyslá, ale pak se rozvine do příjemné chuti. Takže jsem si ji dnes dala už třikrát.
Doma mi to jemnější namletí måj stroj nechce protlačit, pokud ji upěchuju. Takže ji jen lehce uhladím a přitisknu.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 9.10.2012 22:28  1483
V mamma ve Vodičkově mi snad vždy udělali, buď hodně silnou, nebo přepálenou kávu. Přiznám se, že to pro mě bylo za hranicí rozlišitelnosti. Za kávou už tam chodím jen když jsem na Václaváku a nevím, kde by to mohlo být lepší.
S čímsi jako jejich frančízou na Letné se jménem Kavárna pod Lipami mám v podstatě jen pozitivní zkušenosti. Doporučuji.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 22:23  1482
BTW, kousek od toho je v Jungmannce Café Colore. Tam dělaj Julius Meinl, a bejvalo to slušný. Ale na mě celkem drahý.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 22:20  1481
Já když jsem tam naposledy potkal sekáč, tak jsem se otočil, a šel si dát kafe do Divadla Komedie.
Kafe tam sice neni moc dobrý, ale zase je tam pråvan.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.10.2012 22:02  1480
Takže jsem se 2x trefil do kyselýho. Že by to mohlo bejt fairtradem mi nedošlo. Nu což, budem pokračovat. Ale do Vodičkovy už nepåjdu, dostával jsem z toho tiky. A personál z toho zjevně taky moc radost nemá.
U toho kyselýho kafe jsem s láskou vzpomínal na preso, který dělala Vandička na chatě. A hlavně na ten klid :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 21:54  1479
Chyba nemusí být u tebe. Mají proměnlivou kvalitu. Jedou fairtrade, takže neni divu.
Sekáč tam bejvá pravidelně.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.10.2012 21:45  1478
Je tu někdo, kdo by měl zkušenost s mamacoffee? Poslední 2 návštěvy (Londýnská a Vodičkova) bylo kafe na måj vkus kyselý jak prdel. Pardon my french. V Londýnský bylo Peru, ve Vodičkově dneska Guatemala. Mám jenom v prdeli chutě, je to kafem nebo je chyba v přípravě?
Krom toho teda dneska ve Vodičkově měli v kavárně (!!!) uspořádanej sekáč nebo co to mělo bejt. Větší kokotinu si do kavárny představit nedokážu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.10.2012 21:02  1477
Ježiš... ten mlýnek má z tebe určitě strach. Já na něj nejdu tak moc vědecky.

(Ale ano, i já jsem nejdřív zkoušela. Na začátku jsem měla nastavno mletí na pozici cca 2 hodiny, protože jsem měla strach, aby mi to mašina protlačila. Pak jsem ubírala a dostalal se postupně sem -tj. zhruba těch 11 hodin)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.10.2012 13:51  1476
Ano, to je dobrá otázka. Snad na to přijdu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.10.2012 13:30 - Oblíbené kluby (13:10) 1475
Proč to Vanda na tom svém měla umleté dobře?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.10.2012 12:30  1474
Teda to je o nervy, co z toho mlýnku leze.
Nejdřív jsem to nastavil asi na 11 hodin, nasypal směsku z Double Shotu, a bylo to hrubý. Ubral jsem na nastavení jako má Vanda a bylo moc hrubý. Tak jsem ještě ubral, a bylo moc jemný.
Nasypal jsem Indii z Čerstvá káva, ta má mnohem měkčí zrna, nastavil na 11 hodin, a nic. Ucpaný sejtko. Nastavil jsem to na 12 hodin, a následovala menší exploze, protože těsnění od toho zasranýho kávovaru už mělo dost.
Dneska jsem to vyčistil, nasypal doubleshot směsku, nastavil na 11 hodin a sotva to teklo! To je k posrání. Tak jsem to znovu vyčistil, nastavil na 12 hodin a nějak to z toho vyjelo, ale žádná sláva.

Mletí nekonzistentní, mám dojem, že z tý Indie se udělal pudr, kterýho se nemåžu zbavit. Mlecí "kameny" jsou tupé, je to spíš drtička než mlýnek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 18:22 - Oblíbené kluby (13:10) 1473
Vanda [1472]: Měl by mi přijít zítra.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.10.2012 18:03  1472
Anka [1470]: a už meleš?

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt