Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 25.10.2012 18:34  1494
Do jaké kavárny byste pozvali dåležitého obchodního partnera? Omezení: co nejblíže Václavského náměstí.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.10.2012 00:45  1492
Já nenamleté kafe v zásobníku klidně nechávám. Nikdy tam moc dlouho nevydrží a je mu tam stejně dobře, jako v načatém pytli.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.10.2012 21:27  1491
To určitě není dobrý nápad (nechávat kafe v nádobce, pokud teda nebudeš mlet třeba každou pål hodinu). A z nádobky vždycky vymelu všechno. Raději to nechám chvilinku jet na prázdno, než bych nechala rozemletý kafe zvětrávat.
cent 24.10.2012 16:20  1490
Brzo si pojedu koupit ten elektrický mlýnek Krups, těším se. Jen dotaz, skladovat nějaké větší množství kávy nahoře v té pråhledné plastové nádobce asi není moc dobrý nápad, co? Bylo by to jednodušší, ale moje představa je, že to raději budu vyndávat z lednice a sypat tam odpovídající množství + trochu navíc pro jistotu, aby nemlel naprázdno.
sekory Sekory The journey of thousand miles - starts with a single step. 24.10.2012 11:53  1489
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 15.10.2012 20:50  1488
Od té doby, co táta používá u aeropressu nerezový filtr, tak se při přípravě kávy docela zapotí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.10.2012 20:40  1487
Jo jo, Čerstvou kávu jsem si oblíbila.
cent 12.10.2012 16:43  1486
Brazílie z Čerstvékávy vyměněna za Kostariku z tamtéž, skvělá, jemná.
cent 10.10.2012 21:45  1485
mrcos [1478]: Dal jsem si od nich macchiato na trzích na Náplavce asi tři týdny nazpět a .. kyselé jak prdel.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.10.2012 16:22  1484
mrcos [1480]: Děkuji, s největší pravděpodobností to byla Kostarika od Anky. Ale dyť vy jste tam våbec nepili kafe!

Tu Kostariku jsem si dnes přitáhla do práce a teda musím říct, že na tomhle presovači, o který se skoro nikdo nestará a já si ho před každým kafem aspoň vypucuju a proženu horkou vodou, je dokonalá! Na první dojem je nakyslá, ale pak se rozvine do příjemné chuti. Takže jsem si ji dnes dala už třikrát.
Doma mi to jemnější namletí måj stroj nechce protlačit, pokud ji upěchuju. Takže ji jen lehce uhladím a přitisknu.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 9.10.2012 23:28  1483
V mamma ve Vodičkově mi snad vždy udělali, buď hodně silnou, nebo přepálenou kávu. Přiznám se, že to pro mě bylo za hranicí rozlišitelnosti. Za kávou už tam chodím jen když jsem na Václaváku a nevím, kde by to mohlo být lepší.
S čímsi jako jejich frančízou na Letné se jménem Kavárna pod Lipami mám v podstatě jen pozitivní zkušenosti. Doporučuji.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 23:23  1482
BTW, kousek od toho je v Jungmannce Café Colore. Tam dělaj Julius Meinl, a bejvalo to slušný. Ale na mě celkem drahý.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 23:20  1481
Já když jsem tam naposledy potkal sekáč, tak jsem se otočil, a šel si dát kafe do Divadla Komedie.
Kafe tam sice neni moc dobrý, ale zase je tam pråvan.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.10.2012 23:02  1480
Takže jsem se 2x trefil do kyselýho. Že by to mohlo bejt fairtradem mi nedošlo. Nu což, budem pokračovat. Ale do Vodičkovy už nepåjdu, dostával jsem z toho tiky. A personál z toho zjevně taky moc radost nemá.
U toho kyselýho kafe jsem s láskou vzpomínal na preso, který dělala Vandička na chatě. A hlavně na ten klid :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2012 22:54  1479
Chyba nemusí být u tebe. Mají proměnlivou kvalitu. Jedou fairtrade, takže neni divu.
Sekáč tam bejvá pravidelně.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt