Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
20.11.2012 20:41
1541
Vy to hrotíte...
Předpokládám, že mlecí ústrojí je z normální uhlíkové oceli, takže bude snadno korodovat - proto se to nemá mýt vodou. Když to vezmu detergentem, tak to pak ihned vysuším, a potom něco namelu - tím se to namaže a zakonzervuje. Ne? :)
mrcos
Tma, zima a hlad.
20.11.2012 20:35
1540
Jak jsem to čistil lihem, tak jsem to rozebral do šroubečku a vydrbal to hrubým dýmkovým
čističem Peterson
, (což asi zná tady jenom Wronski :), prostě "chlupatej drát" s vpleteným nylonovým vlasem), namočeným v lihu. A pokud mi påjde o to, abych z toho dostal ty oleje, tak to budu asi dělat vždycky podobně. Čiliže vydrbat z toho mechanický nečistoty a ty usazený oleje vytáhnout lihem.
20.11.2012 20:29
1539
Tam šlo o zbytky kávy v mlýnku. Teda asi si to nepamatuju přesně; říkal nám o tom chlapík z Čerstvé kávy, ať to čistíme štětečkem, a ne vodou.
Ten nový elektrický ale proplachovat raději nebudu :)
ullicnik
20.11.2012 08:49
1538
Jak måže voda škodit keramickým kamenåm? (jar chápu) Právě ten žluklej sajrajt mě "nedal spát", kávovej olej navíc žlukne rychle.
mrcos
Tma, zima a hlad.
19.11.2012 18:10
1537
Když máš hodně mastný zrní, tak se ten mlýnek časem zanáší těma olejema. Måj mlýnek po prababičce byl snad nikdy nemytej a jak konvice na čaj se fakt mejt nemá, tak usazeniny v mlýnku byly pěknej humus. Kdyby ty oleje nežlukly, tak bych to nešeřil.
19.11.2012 17:44
1536
Zatím nemyju, jen sem tam pročistím štětečkem. Ale překvapujete mě, bo jsem myslel, že voda tomu škodí, natož Jar!
Nicméně v návodu k mlýnku radí čisti kameny vlhkým hadříkem.
ullicnik
19.11.2012 15:27
1535
No to jsem rád, že to slyšim :)
mrcos
Tma, zima a hlad.
19.11.2012 14:37
1534
Já to posledně vzal lihem. Ale to bylo dåkladný čištění po dlouhý době. Kameny jsem naložil na hodinu do lihu, pak jsem to vydrbal, spláchnul horkou vodou a nechal uschnout. Čistim když mě to napadne, že by to asi bylo fajn vyčistit. Každej den rozhodně nemeju, ani každej tejden... Člověk nesmí bejt moc cimprlína :)
ullicnik
18.11.2012 17:33
1533
Aha :)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
18.11.2012 16:34
1532
Vzhledem k tomu, že mlecí ústrojí všech mlýnkå, které používám, je ocelové, používám saponát. Naposledy citrónový Jar. Hodně vyperu v horké vodě a cítit není.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
18.11.2012 16:27
1531
Jednou za čtvrt roku :)
ullicnik
18.11.2012 12:49
1530
Dotaz
Jak často myjete mlýnek (je mi jasný, že ideálně asi každý den) a hlavně čím myjete kmeny. Přijde mi, že saponát nebude to ideální, vzhledem k tomu, že to je porovitý materiál - nerad bych si to tím saponátem ovoněl a ochutil. Na druhou stranu jsou kameny od kávy mastný a jak se jinak zbavit tuku? Jen teplá voda a kartáč?
Vanda
To je ten -
hnusný punk
12.11.2012 18:09
1529
(ale dloubej je z těch hromad, co z nich vyjdou... a u toho je taky cítit buket čerstvě pokosené trávy?)
mrcos
Tma, zima a hlad.
12.11.2012 13:05
1528
Sloni umějí natrávit kávová zrna. Jsou prý ještě lepší než od cibetek
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
8.11.2012 23:39
1527
Každopádně překvapivě dobré kafe mají všude po lisabonu. Zatím jsem tu neměla vyložený hnus a kávovary vypadají taky většinou velmi slibně.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt