Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Náš Lopuch Vám
vytře zrak
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
mrcos
Tma, zima a hlad.
26.11.2012 09:36
1550
Tyjo, nedík... Teď nevim, jestli vzít z Čerstvý nebo Pražený.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
26.11.2012 09:26 -
Oblíbené kluby (18:50)
1549
Ta Káva pražená se mi docela líbí. Asi tam vezmu to druhé degustační balení a aspoň 250 g Kuby. Blbý bude, že když mi něco zachutná, tak pak už to bez poštovného nepåjde, není to pražská záležitost :((
mrcos
Tma, zima a hlad.
26.11.2012 09:17
1548
To je dobré vědět, díky.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
26.11.2012 09:13 -
Oblíbené kluby (18:50)
1547
A pozor, teď jsem si všimla:
Doprava po republice zdarma
U každého nákupu v hodnotě minimálně
300Kč máte dopravu zdarma.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
26.11.2012 09:11 -
Oblíbené kluby (18:50)
1546
Je tam také
Káva pražená
. Nemá někdo zkušenost?
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
26.11.2012 09:09 -
Oblíbené kluby (18:50)
1545
Den dopravy zdarma
Probíhá zítra od 12:00 do středy 12:00 a účastní se toho i Čerstvá káva, kdyby ji chtěl vyzkoušet někdo, kdo má odběrná místa z dosahu.
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
24.11.2012 11:23
1544
Dobrej tip!
Jinak doubleshot je dobrej, akorát dodání není do druhého dne, ale do druhého pracovního dne a jejich chuťové popisky jednotlivých druhå jsou někdy IMHO trochu mimo. Ale káva byla vždy dobré kvality.
24.11.2012 10:32
1543
Nebyl jste někdo v
Pražírně?
Jinak teď řeším dilema, že nám dochází třetí káva z Čerstvé kávy a chci vyzkoušet něco jiného. Jen zatím nevím co :) Doubleshot zatím asi ne. Možná vyzkouším
La Boheme Cafe
mrcos
Tma, zima a hlad.
20.11.2012 20:50
1542
Já to hrotil, protože to bylo plný téru, kterej jsem potřeboval z toho nějak dostat. Samotnej mlýnek už měl blbej chod a bylo poznat i v chuti kafe. Jinak voda + detergent proběhla taky, pak ještě jedna lihová kåra (to z toho konečně už neteklo bahno). A pak rychlý usušení. Fakt to tenkrát byl dost humus. Teď už to nehrotím ;)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
20.11.2012 20:41
1541
Vy to hrotíte...
Předpokládám, že mlecí ústrojí je z normální uhlíkové oceli, takže bude snadno korodovat - proto se to nemá mýt vodou. Když to vezmu detergentem, tak to pak ihned vysuším, a potom něco namelu - tím se to namaže a zakonzervuje. Ne? :)
mrcos
Tma, zima a hlad.
20.11.2012 20:35
1540
Jak jsem to čistil lihem, tak jsem to rozebral do šroubečku a vydrbal to hrubým dýmkovým
čističem Peterson
, (což asi zná tady jenom Wronski :), prostě "chlupatej drát" s vpleteným nylonovým vlasem), namočeným v lihu. A pokud mi påjde o to, abych z toho dostal ty oleje, tak to budu asi dělat vždycky podobně. Čiliže vydrbat z toho mechanický nečistoty a ty usazený oleje vytáhnout lihem.
20.11.2012 20:29
1539
Tam šlo o zbytky kávy v mlýnku. Teda asi si to nepamatuju přesně; říkal nám o tom chlapík z Čerstvé kávy, ať to čistíme štětečkem, a ne vodou.
Ten nový elektrický ale proplachovat raději nebudu :)
ullicnik
20.11.2012 08:49
1538
Jak måže voda škodit keramickým kamenåm? (jar chápu) Právě ten žluklej sajrajt mě "nedal spát", kávovej olej navíc žlukne rychle.
mrcos
Tma, zima a hlad.
19.11.2012 18:10
1537
Když máš hodně mastný zrní, tak se ten mlýnek časem zanáší těma olejema. Måj mlýnek po prababičce byl snad nikdy nemytej a jak konvice na čaj se fakt mejt nemá, tak usazeniny v mlýnku byly pěknej humus. Kdyby ty oleje nežlukly, tak bych to nešeřil.
19.11.2012 17:44
1536
Zatím nemyju, jen sem tam pročistím štětečkem. Ale překvapujete mě, bo jsem myslel, že voda tomu škodí, natož Jar!
Nicméně v návodu k mlýnku radí čisti kameny vlhkým hadříkem.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt