Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 28.11.2012 16:52  1573
zum befehl
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 16:31 - Oblíbené kluby (09:21) 1572
Nezajímá mě, jestli z toho cítíš nezralé boråvky nebo v tom vidíš barvu středně vyzrálého lískového oříšku. Přesně jak píše Mrcos. Jednak jaká je základní (ne)kyseost a pak co to udělá, když to necháš chladnout. Někdy se z hořkého kafe stane strašlivě kyselé, jindy se ta chuť skoro nehne.
ullicnik ullicnik 28.11.2012 16:20  1571
Jasně. Problém u mě je, že jsem hodně a ještě víc línej a nesystematickej. Hlavně si neumim nastavit objektivní měřítko, který by platilo jak pro kávu pitou dnes, tak pro tu co si dám za týden, mimoto to všechno zapomenu.

mrcos [1567]: Já jsem si naopak všiml u svých káv, že s chladnutím - podobně jako víno - se vydýchnou a ztratí trochu na kyselosti a objevím tam jiné zajímavé chutě. Ale neni to moc výrazné.

Kafe bohužel måžu pít jen v sobotu a neděli a to je málo na nějaký měření a zkoušení. V týdnu chodím domu po 18h a to je pro mě na kafe pozdě. A v praci nebudu pít něco tak příjemnýho jako je kafe.
cent 28.11.2012 16:05  1570
Zápisky plánuju dělat už jen kvåli sobě, abych se v tom vyznal :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.11.2012 15:57  1569
ullicnik [1565]: Piš, co svedeš, v měřítku jak se ti bude chtít.
Já si třeba pamatuju, že u Hondurasu v létě roku 2010 v Boskovicích jsem měl pouze poznámku "vodnatý". (O rok později bylo super, BTW.)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 28.11.2012 15:31  1568
Já přes týden doma skoro kafe nepiju, respektive nejsem často skoro doma, o víkendu jsem zase všude možně, takže všude možně poputuje i to kafe. :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.11.2012 15:29  1567
ullicnik [1565]: Stačí už třeba to, jestli je to kyselý/hořký/whatever, případně jak to zvládá chladnutí. Posledně, když jsem byl někde na kafi, mě dost překvapilo, jak se s teplotou mění chuťovej profil. (= horký báječný, čím studenější, tím víc kyselý a nezajímavý)
Já teda asi možná budu opruzovat s nějakejma konkrétníma chutěma, protože mě baví je hledat. Ne, že bych to nějak dvakrát uměl :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.11.2012 15:23  1566
Jj, pål kila není zas tak moc :)
ullicnik ullicnik 28.11.2012 15:23  1565
Wronski [1562]: A co si představuješ, že tam budu psát? Zemité aroma s våní jahod a ostružin, s lehkou kyselinkou a ananasoovu dochutí? Sorry, ale zatim jsem se dostal k popisåm jako "kyselý jako prase" "Jde to" "Chutná mi" "Mile hořké"
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 15:14 - Oblíbené kluby (09:21) 1564
Tak u nás pål kila umí zmizet poměrně rychle...
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 28.11.2012 15:10  1563
Já něco z toho rozdám. Přeci jen pål kila kávy je trochu moc, ale co mě zaujme zkusím nějak "zhodnotit". :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.11.2012 14:28  1562
Nechci nikoho úkolovat, ale koukejte si při ochutnávání dělat poznámky ,)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 14:00 - Oblíbené kluby (09:21) 1561
Je to sice OT, ale včera jsem v rámci té akce objednávala i na Knihcentrum.cz a ty stránky skoro nelezly, než se mi podařilo objednat a zaplatit 2 knihy, stálo mě to cca 40 minut. Ani mi pak nepřišlo žádné potvrzení do mailu, nevyskočilo číslo objednávky, nic. Tak jsem tam pro jistotu dnes ještě volala, abych si vše ověřila. Je to tak, jak jsem si myslela. Moc se omlouvali, že prý ta akce rozpoutala úplné šílenství a ten jejich web to úplně nedal. Nicméně objednávka tam je, zaplaceno mám a dnes odpoledne to prý od nich odejde. Od zítra asi kolabuje pošta a PPL :)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 28.11.2012 13:08  1560
Tak jsem objednala obě degustační menu z kávy pražené. Jsem zvědav. :)
cent 28.11.2012 12:49  1559
Káva přijde zítra, docela rychlost. :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt