Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 16.1.2013 22:39  1737
Wronski [1734]: existuje i nerezový filtr

Susan [1736]: táta ho má zatím rok a drží
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.1.2013 20:06  1736
U toho mě trochu znepokojuje ta plastová/skleněná část. Já prostě k těmhle materiálåm nemám takovou dåvěru, i když mlýnek od Haria mele skvěle, pořád mám o něj u nás doma trochu strach.
ndroo NDroo 'Ow,' and then, very quietly, it said - 'Fuck,' and then it said 'Ow' once more. 16.1.2013 17:22  1735
Ten ROK Espresso Maker vypada hodne dobre, zvlast vizualne:)...jestli budu nekdy v dlouhodobe situaci bez pritomnosti espresovace (coz se, doufam, nikdy nestane!), tak mozna poridim...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.1.2013 16:55  1734
Chmmm...

Co ten papírovej filtr? Neodfiltruje všechno to mastný pryč?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.1.2013 16:53  1733
Aeropres je docela fajn, ale paradoxně mi příprava v něm přijde složitější, takže si ho dávám hlavně v kavárnách. Ale bez vařiče je to asi jedno z mála (kromě french pressu) možných řešení.
ullicnik ullicnik 16.1.2013 15:22  1732
Přemýšlel jsem, jak si v práci jednoduše připravovat kávu. Oblíbená moka konvička je zapovězena vzhledem k tomu, že tu není sporák a nějaký mašinky sem pořizovat nechci a ani mě nebaví. Turek mi nic neříká (slušně řečeno), french press mě neoslovil, překapávaná rovněž. Dost jsem uvažoval nad ROK Espresso Maker, ale cena není úplně nízká a po studiu dostupných informací z toho lze vykouzlit výborný espresso, ale chce si to osvojit pár trikå, dostat to do paže a dost se s tím mazlit. Nakonec se rozhodl a objednal AEROPRESS (a 250g kávy). Dnes jsem si to připravil (mlýnek donesl z domova, malej Hario), namlel o dvě cvaknutí hruběji než melu na Moka konvičku. Moc sem se s tim nesral napoprvé: udělal jsem to obrácenou metodou, namlel jednu a pål odměrky, což odhaduju tak na 20g, propláchnul filtr papír, zalil jsem to převařenou a asi 30-60s chladnoucí vodou, jen tak aby sem zalil kávu, promíchal, počkal asi 20s, pak sem to dolil a opět promíchal a dal tomu dalších 20s. Pak sem to otočil a jemě propresoval do hrnku po dobu cca 20s. Nebylo to úplně plný, ale byl z toho slušnej hrnek, takže kafe pro dva. ádnej vodouch, vyvážený, silný, hodně podobný tomu co leze z moka konvičky. Když si s tim ještě pohraju a doladim to (mletí, množství kafe a vody, doba extrakce a presování a teplota vody), tak si troufám říct, že z toho poleze výborný kafe, s lepšíma výsledkama, než má moka konvička, vekterý to neni våbec těžký zkurvit a spálit.

Sice jsem v tom udělal jedno kafe, ale troufnu si to doporučit. S moka konvičkou jsem se zžíval dost dolouho, tady to bude rychlejší. A taky je v tom rituál, ktery na tom mam možná nejraději.

Káva z cafe eternity mě také potěšila, kvalitou zrna, rovnoměrným upražením, balením (jednocestný ventil, znovuuzavíratelný obal), cenou, rychlostí a čerstvostí. Napřiklad z kava prazena to je zabaleny a zataveny v igelitu, ventilek to nemá a... no nevim, ale chutnala mi taky.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.1.2013 21:40  1731
jojo, je to úplně na prášek, takže se otec napoprvé předávkoval, protože na jednu lžičku se vejde mnohem víc kávy :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.1.2013 18:36  1730
Susan [1727]: Tuto verzi kapslí bych bez připomínek uvítala i tady :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.1.2013 18:28  1729
Susan [1728]: A jak si ho děláš? Jako turka?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.1.2013 18:21  1728
Jinak já jsem jako dar dostala teď kafe z Gruzie. Je zvláštní, extra na jemno udělané (myslím, že ho tam tradičně dělají v džezvě?) a chutná mi. Dle nápisu, co jsem byla schopná rozluštit, se jedná o robustu. :) Takže Gruzii na výlet doporučuji.;)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.1.2013 18:20  1727
Já mám kapsle ráda v automatech. V Ženevě je jeden kávovar, kde si za euro koupíš kapsli dle výběru, tu dáš pak do stroje a on ti z ní udělá kafe. Rozhodně je to milionkrát lepší než všechny rozpustné humusy světa.
cent 13.1.2013 18:29  1726
A tip z facebooku na kavárnu na Vinohradech - Mezi zrnky, vypadá pěkně
cent 13.1.2013 18:24  1725
Caffissimo jsem měl nedávno (nějakou 'espresso' kapsli) a bylo to sice lepší než Nescafé, ale pořád nedobré. Přijde mi zarážející, že je za to někdo resp. tolik lidí ochotny platit tolik peněz. (Teď nemyslím triss, která jinou přípravu zkoušela.)
ullicnik ullicnik 13.1.2013 13:02  1724
Rád bych udělal tu objednávku na www.gills.cz, kdo by se chtěl přidat a podělit se tedy o dopravu, nechť se přihlásí a řekne co by si přál.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 13.1.2013 12:54  1723
dTest: Test pražené mleté kávy
(Jako obvykle jen částěčný, má fungovat jako upoutávka na lednové vydání dTestu.)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt