Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Lopuch, server nejen
pro botaniky
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
24.1.2013 13:52
1777
mrcos [1776]
: (no právě)
mrcos
Tma, zima a hlad.
24.1.2013 13:52
1776
(to zas potáhne pålku domácnosti, co?)
Marně přemýšlím kam jít, ale nic prověřenýho mě nenapadá.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
24.1.2013 13:51
1775
(Jj, krátký nožičky a velká taštička)
ullicnik
24.1.2013 13:43
1774
(a tašku, hlavně tu tašku)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
24.1.2013 13:29
1773
(
ullicnik [1770]
: Musíš brát v úvahu krátky nožičky.)
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
24.1.2013 13:25
1771
Tak třeba måj šálek kávy je kousek od Florence (2 stanice jakoukoliv tram), ale tam by to chtělo asi rezervaci.
ullicnik
24.1.2013 13:16
1770
Ježiši majrá :). Beru, že nevyhovuje prostředí, ale neberu, že to není cestou.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
24.1.2013 13:10
1769
No tak do Savoye se nepotáhneme určitě, to je ta zacházka (protože to není ani cestou, Vanda potáhne tašku). Ještě ke všemu jsem spíš myslela nějakou útulnou zašívárnu. Nic proti Savoyi nemám, na snídani bych tam někdy zašla ráda, ale teď bych chtěla něco menšího a ideálně s kanapátkem :)
ullicnik
24.1.2013 12:20
1768
Asi bych si bejt Váma zašel do
Kavárny SAVOY,
Od lávky je to kousek a dělaj tam super espresso z kávy od doubleshotu :)
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
24.1.2013 11:34
1765
Kam na kávu v Praze?
Když Vanda s těžkou taškou přijede na Florenc, odkud se potřebuje přemístit na Staroměstskou a z ní na Novotného lávku, kam byste na této trase doporučili zajít na opravdu dobré kafe, aby to nebyla velká zacházka? (Strávíme tam cca hodinku, tak aby se tam hezky sedělo a nikdo příliš neotravoval.)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
23.1.2013 14:41
1764
cent [1763]
: Domnívám se.
23.1.2013 11:27
1763
Wronski [1760]
:
Doporučená příprava:
Množství kávy: 9 g (single), 18 g (double)
Teplota: 93,5°C
Výsledná váha nápoje: 18 g (single), 36 g (double)
Délka extrakce: 28-30 vteřin
Poměr extrakce: 50 %
Zajímavé, to má být něco mezi ristrettem (objem) a espressem (doba extrakce)?
ullicnik
23.1.2013 09:14
1762
Wronski [1759]
: To je zajímavý! (dneska sem si to pořádně přečet)
ullicnik
22.1.2013 18:10
1761
Já na aeropress dávám cca 17-18g kávy (doporučené množství) a to bez ohledu na to co to je. Vysledky OK u všech káv. A jak jsem říkal s kávou od DS jsem čím dal vic spokojenější. Sice 17g, ale je toho hrnek (200ml).
V moka konvicce to tak ale bylo, kafe bylo při 14g vodnatý a zde se s množstvím moc laborovat nedá. Výsledkem je mnohem menší množství (60ml) ale silnejsi, nicméně ne tak chuťové pestrá jako z aeropressu.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
22.1.2013 17:41
1760
Pro zajímavost - podle toho citovaného přehledu je doporučovaný 50% poměr extrakce u směsi
Tam Dem
nadpråměrný.
(A kdybych si přečetl ono doporučení, mohl jsem si své
zjištění
ušetřit.)
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt