Hlásim kafovou smršť s ullicnikem:
Guatemala SHB ADIBA FT FLO (original coffee) - čokoláda a karamel
Guatemala Fancy SHB EP (original coffee) - čokoláda a lískové oříšky
Brazil Sitio Canaa Red Catuai Natural (doubleshot) - våně světlá, dřevitá
- Nejdřív připraveno v aeropressu, což je vlastně turek s definovanou dobou extrakce a následně rychle přefiltrovaný. Leze z toho chuť, která je decentní, hodná, málo kyselá, hodně barevná. Poměr extrakce byl asi 8,5 (17 g na 200 ml).
- Pak moka konvička - chuť je hutnější, má tělo, ale je pro mě méně čitelná, vystupuje kyselost. U Brazílie se Anka šklebí, že je kyselá až moc. Poměr extrakce 24 (17 g na 70 ml), to je jak espresso.
Všecky kafe bezva, måžu doporučit. Brazílie z DS je trochu "jiná", lehce kyselá, světleji pražená, má råzné kudrlinky a v chuti je cosi dřevitého, na co je třeba si chvilku zvykat, než si to člověk oblíbí. Guatemaly jsou hodné, spíš sladké, ale v dåsledku trochu ploché. |