Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cent 19.2.2013 11:13  1830
Nakoupil jsem si na zkoušku Guatemala Flor de Coban a pak nějakou Costaricu z La Boheme Café v ceně cca koruna / gram, a jsem docela zklamaný; kromě kyselosti v tom skoro nic necítím. Zbylé vzorky z KávaPražená (o polovinu levnější) jsem včera zamíchal do improvizované směsi (Bolívie, Brazílie, Tanzánie) a tato mi chutnala mnohem více.
Ale možná si to jen nesedlo z french pressem.
cent 10.2.2013 22:33  1829
Po pár použití 1l french pressu z IKEA måžu konstatovat, že prostě funguje. Za 250 korun skvělý kup.
ullicnik ullicnik 10.2.2013 14:23  1828
Já byl zralej od 8, vydržel jsem do pålnoci:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.2.2013 11:07  1827
Pustili jsme si před spaním jeden díl Kitchen Nightmares, a měl jsem problém ho dokoukat. (Anka samozřejmě nedkoukala.)
Zřejmě nějaké uspávácí odrådy...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2013 23:38  1826
ullicnik [1825]: Já usnula chvíli po tvém odjezdu. Probrala jsem se v devět.
ullicnik ullicnik 9.2.2013 21:33  1825
V zásade sme každej vypili jedno dlouhý kafe a jedno krátky. Budes spát a kakat jak miminko, zaručuju :)

Jen upravuju poměry extrakce:

Aeropress: cca 18g na cca 250ml
Moka konev: cca 12g na 60ml

Nevim jestli to bylo vodou ale kafata byly uplne jiny nez co vyrábim v praze. Mozna i lepší. A to mi ta voda vubec nechutnala, když sem jí pil suchou. Moka konvičce nějak víc prospívá sklokeramika než indukce. A nebo sem mel dobrej den.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2013 18:50  1824
Jsem zvědav, v kolik usnu ,)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2013 18:49  1823
Hlásim kafovou smršť s ullicnikem:

Guatemala SHB ADIBA FT FLO (original coffee) - čokoláda a karamel
Guatemala Fancy SHB EP (original coffee) - čokoláda a lískové oříšky
Brazil Sitio Canaa Red Catuai Natural (doubleshot) - våně světlá, dřevitá

- Nejdřív připraveno v aeropressu, což je vlastně turek s definovanou dobou extrakce a následně rychle přefiltrovaný. Leze z toho chuť, která je decentní, hodná, málo kyselá, hodně barevná. Poměr extrakce byl asi 8,5 (17 g na 200 ml).
- Pak moka konvička - chuť je hutnější, má tělo, ale je pro mě méně čitelná, vystupuje kyselost. U Brazílie se Anka šklebí, že je kyselá až moc. Poměr extrakce 24 (17 g na 70 ml), to je jak espresso.

Všecky kafe bezva, måžu doporučit. Brazílie z DS je trochu "jiná", lehce kyselá, světleji pražená, má råzné kudrlinky a v chuti je cosi dřevitého, na co je třeba si chvilku zvykat, než si to člověk oblíbí. Guatemaly jsou hodné, spíš sladké, ale v dåsledku trochu ploché.
ndroo NDroo 'Ow,' and then, very quietly, it said - 'Fuck,' and then it said 'Ow' once more. 6.2.2013 20:22  1822
Vidis, to me jeste nenapadlo :) S pu-erhem jsem to kdysiva delal (peklo!)...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.2.2013 20:02  1821
Zkoušel někdo studenou extrakci? Já jo :) Namletý kafe jsem zalil studenou vodou, šoupnul na pár dní do lednice a přefiltroval. Není to špatný.
ullicnik ullicnik 5.2.2013 13:50  1820
Mám tu Guatemala Fancy SHB EP Agua Tibia Estate from Fraijanes 100% arabica, Caturra, Catuai, Bourbon a starší odrådy Catimor. Koupeno v Cafe Eternity spolecne s aeropressem. Citit by v tom měly být Anans, citrus, ryngle, švestky s čokoládoovu dochutí.

Poprvé začínám v kafi cítit i něco víc než kafe (to nemá co dělat s touto kávou, která není ničim vyjímečná, ale ani zrovna špatná) a čokoládu. Ve våni cítim onen ananas, pak kokos, marcipán. A ocas je jak upražený dříví nebo dřevěný uhlí. Kafe je hořký a má málo kyselosti a výše zmíněné våně tam v podstatě nejsou. V moka konvičce je malinko lepší než z aeropressu u kterýho je snažší ve vyrobeném kafi číst (bez letitých zkušeností).

Poslední dobou mi chutnají kyselejší a světleji upražený kávy. Myslim, že se u nás praží zbytečně moc a pak je to v ocasu moc hořký a málo šťavnatý a to i kávy, který na to maj potenciál.

U už vypotřebovanýho kafe z DS jsem měl ocas třeba pål hodiny po dopití příjemně smetanově kávový a ani se mi nechtělo jít čistit zuby (kafe piju po obědě). Už sem u nich objednal další (jiný), tak uvidím jestli dorazí něco podobně dobrýho.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.2.2013 22:40  1819
Jj, opravdu. Před chvílí jsem to zase zkusil. Filtrovanýho turka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.1.2013 23:38  1818
Opravdu? :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 31.1.2013 23:06  1817
Chuť je bezva. Taková hořká :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.1.2013 22:23  1816
No jo, čerstvě pražený je čerstvě pražený :) A co říkáte na chuť?

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt