Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 19.2.2013 11:33  1831
Podobnou zkušenost mám teď s kávou do DS (Brazil). Zrno je nestejných velikostí, ale rovnoměrně upražené. Chuť taková nijaká, jen kafe, ale nic navíc. To mě dost překvapilo. Buď je to kafe na mě moc dobrý a já to v tom prostě neumim najít a nebo se nepovedlo. Špatný samozřejmě neni, jen b ymohlo mít v sobě něco navíc.
cent 19.2.2013 11:13  1830
Nakoupil jsem si na zkoušku Guatemala Flor de Coban a pak nějakou Costaricu z La Boheme Café v ceně cca koruna / gram, a jsem docela zklamaný; kromě kyselosti v tom skoro nic necítím. Zbylé vzorky z KávaPražená (o polovinu levnější) jsem včera zamíchal do improvizované směsi (Bolívie, Brazílie, Tanzánie) a tato mi chutnala mnohem více.
Ale možná si to jen nesedlo z french pressem.
cent 10.2.2013 22:33  1829
Po pár použití 1l french pressu z IKEA måžu konstatovat, že prostě funguje. Za 250 korun skvělý kup.
ullicnik ullicnik 10.2.2013 14:23  1828
Já byl zralej od 8, vydržel jsem do pålnoci:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.2.2013 11:07  1827
Pustili jsme si před spaním jeden díl Kitchen Nightmares, a měl jsem problém ho dokoukat. (Anka samozřejmě nedkoukala.)
Zřejmě nějaké uspávácí odrådy...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2013 23:38  1826
ullicnik [1825]: Já usnula chvíli po tvém odjezdu. Probrala jsem se v devět.
ullicnik ullicnik 9.2.2013 21:33  1825
V zásade sme každej vypili jedno dlouhý kafe a jedno krátky. Budes spát a kakat jak miminko, zaručuju :)

Jen upravuju poměry extrakce:

Aeropress: cca 18g na cca 250ml
Moka konev: cca 12g na 60ml

Nevim jestli to bylo vodou ale kafata byly uplne jiny nez co vyrábim v praze. Mozna i lepší. A to mi ta voda vubec nechutnala, když sem jí pil suchou. Moka konvičce nějak víc prospívá sklokeramika než indukce. A nebo sem mel dobrej den.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2013 18:50  1824
Jsem zvědav, v kolik usnu ,)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2013 18:49  1823
Hlásim kafovou smršť s ullicnikem:

Guatemala SHB ADIBA FT FLO (original coffee) - čokoláda a karamel
Guatemala Fancy SHB EP (original coffee) - čokoláda a lískové oříšky
Brazil Sitio Canaa Red Catuai Natural (doubleshot) - våně světlá, dřevitá

- Nejdřív připraveno v aeropressu, což je vlastně turek s definovanou dobou extrakce a následně rychle přefiltrovaný. Leze z toho chuť, která je decentní, hodná, málo kyselá, hodně barevná. Poměr extrakce byl asi 8,5 (17 g na 200 ml).
- Pak moka konvička - chuť je hutnější, má tělo, ale je pro mě méně čitelná, vystupuje kyselost. U Brazílie se Anka šklebí, že je kyselá až moc. Poměr extrakce 24 (17 g na 70 ml), to je jak espresso.

Všecky kafe bezva, måžu doporučit. Brazílie z DS je trochu "jiná", lehce kyselá, světleji pražená, má råzné kudrlinky a v chuti je cosi dřevitého, na co je třeba si chvilku zvykat, než si to člověk oblíbí. Guatemaly jsou hodné, spíš sladké, ale v dåsledku trochu ploché.
ndroo NDroo 'Ow,' and then, very quietly, it said - 'Fuck,' and then it said 'Ow' once more. 6.2.2013 20:22  1822
Vidis, to me jeste nenapadlo :) S pu-erhem jsem to kdysiva delal (peklo!)...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.2.2013 20:02  1821
Zkoušel někdo studenou extrakci? Já jo :) Namletý kafe jsem zalil studenou vodou, šoupnul na pár dní do lednice a přefiltroval. Není to špatný.
ullicnik ullicnik 5.2.2013 13:50  1820
Mám tu Guatemala Fancy SHB EP Agua Tibia Estate from Fraijanes 100% arabica, Caturra, Catuai, Bourbon a starší odrådy Catimor. Koupeno v Cafe Eternity spolecne s aeropressem. Citit by v tom měly být Anans, citrus, ryngle, švestky s čokoládoovu dochutí.

Poprvé začínám v kafi cítit i něco víc než kafe (to nemá co dělat s touto kávou, která není ničim vyjímečná, ale ani zrovna špatná) a čokoládu. Ve våni cítim onen ananas, pak kokos, marcipán. A ocas je jak upražený dříví nebo dřevěný uhlí. Kafe je hořký a má málo kyselosti a výše zmíněné våně tam v podstatě nejsou. V moka konvičce je malinko lepší než z aeropressu u kterýho je snažší ve vyrobeném kafi číst (bez letitých zkušeností).

Poslední dobou mi chutnají kyselejší a světleji upražený kávy. Myslim, že se u nás praží zbytečně moc a pak je to v ocasu moc hořký a málo šťavnatý a to i kávy, který na to maj potenciál.

U už vypotřebovanýho kafe z DS jsem měl ocas třeba pål hodiny po dopití příjemně smetanově kávový a ani se mi nechtělo jít čistit zuby (kafe piju po obědě). Už sem u nich objednal další (jiný), tak uvidím jestli dorazí něco podobně dobrýho.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.2.2013 22:40  1819
Jj, opravdu. Před chvílí jsem to zase zkusil. Filtrovanýho turka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.1.2013 23:38  1818
Opravdu? :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 31.1.2013 23:06  1817
Chuť je bezva. Taková hořká :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt