Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2013 15:59  1930
cent [1929]: Pravda, šlehač mléka máme také, zkusím.
cent 27.4.2013 15:43  1929
Já si teď často dělám macchiato a musím říct, že s kombinací moka konvička + Tchibo brazilské + plnotučné mléko ohřáté na plotně (teplota teplého kakaa) + šlehač na mléko z IKEA za dvacku jsem velmi spokojen. Káva sama o sobě dobrá a ta pěna z toho nesleze a zåstane i po vypití.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2013 11:04  1928
Tak ten náš catler:

Jednou za čas mám k snídani chuť na dobré kapučíno. Když už mám ten nový kávovar vč. konvičky na mléko, rozhodla jsem se zkusit si ho vyrobit. Šest pokuså o výrobu mléčné pěny selhalo. Trvanlivé plnotučné mléko pokojové teploty i vychlazené, netrvanlivé plnotučné mléko vychlazené (4 pokusy). Na internetu čtu v nějaké uživatelské recenzi, jak je pěna krásná. Tak já nevím, co dělám špatně, ale mám horké mléko se třemi bublinkami. Ani se nedá říct, že mám špatnou pěnu, já nemám våbec žádnou.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 23.4.2013 01:14  1927
mrcosNo ono občas to kafe v Itálii není zase tak super kvalitka. 1 euro je 1 euro a za to si prostě lepší směs ani mašinu nekoupíš...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2013 21:48  1926
Wronski [1924]: hehe, marný boj, ale taky to nevzdávám a šířím osvětu směle, byť často narážím na úsměšky a nezájem "profesionální" obsluhy. Oni si melou furt svoje "lidi jsou tak naučený a oni to tak chtějí".
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.4.2013 19:13  1925
Ale spravil jsem si náladu dneska v Café Colore, tam to kafe vcelku zvládají.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.4.2013 19:06  1924
Minulý týden v "kavárně":
– Dáte se preso?
– Ne. Já chci espresso, 30 ml, to je míň než panák. Nechci žádnej kýbl.
– Jistě, samozřejmě.

A hádejte, co jsem dostal...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.4.2013 18:23  1923
Včera v práci mě pobavila kolegyně a její kamarádka. Byly teďka v Itálii a stěžovaly si, že jim tam furt nosili pikolo, když si řekly o kafe. Že ty Italové dělaj to preso děsně malý, člověk si nemåže sednout a pål hodiny žvanit u jednoho kafe :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.4.2013 17:17  1922
Se poptám, ale v poslední době je dost nespolehlivý, zadní stěrač na služební Fabii kombíka už mi nosí měsíc.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 12:27  1921
Prostě kdyby františek potkal cokoliv použitelného, tzn. konec s pråměrem 50 mm a s hladkou rovnou a tvrdou plochou, která je vhodná ke styku s mletou kávou. Čím unikátnější design, tím samozřejmě lepší :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.4.2013 12:01  1920
No, nebo kdyby potkal váleček z hliníku o pråmeru přes 50 mm, tak by mi to možná někdo stočil na soustruhu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.4.2013 11:56  1919
Jé... závaží... o tom by mohl možná něco vědět František...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.4.2013 09:53  1918
Prostě musíme mít víc tamperå no :)

Koukej jestli třeba nepotkáš závaží o pråměru 5 cm.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 09:51  1917
Ten tamper mě na tom štve nejvíc, protože je to "personifikovaný" dárek (a ne levný).

Každopádně zvenu je to moc hezké ;) Hluk mi přijde větší než od stařičkého plastového Bosche, který jsme měli, ten nezněl jak fabrika na plechovky :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.4.2013 09:41  1916
ES8010Páka má nestandardní rozměr, nevejde se mi tam 53mm tamper, dodávaná sítka mají dvojité dno a na spodku jen jednu malou dirku (udělá jarovou pěnu i ze standard směsi); zatím jsem nepochopil, jak se to čistí. Těsnění påsobí na dotek jako silikon a nejspíš má nějaký exotický profil. Když netrefím mletí nebo množství, zåstane ještě nějakou dobu v páce tlak, takže při vyndání ustříkne bahno a zaprasí těsnění (není ventil).
Zásobníky na vodu i na "odkapání" jsou dostatečně velké (2,2 l a 1 l), takže s tím nemusím stále manipulovat. Dobře se myje, na povrchu je nerez (pod povrchem plast, včetně bajonetu hlavy).
Provedení se mi v rámci cenové kategorie zdá tak nějak normální, navrch koukatelný design, vevnitř čína.
Jestli z toho poleze kafe, to si zatím netroufám odhadnout, to chce čas :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt