Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
10.8.2013 15:12
2138
Susan [2136]
: Já ji nechci rozlišovat podle kvality, správné frappé je stejnak z nescafe a když ho chci sladké, osladím si ho. Veškeré pokusy s příchutěmi to vždy jen zhoršily.
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
10.8.2013 14:52
2137
Ale teda jednou jsem si to dala úplně bez cukru, protože nic nesladím a byl to docela hnus na måj vkus. Tak nějak si představuji pråměrné instantní kafe s mlékem, akorát ještě rozmixované s ledem. I když teď mě 14 denní instantní dieta čeká a budu ještě moc ráda våbec za nějaký kafe, ale zoufalé situace si žádají zoufalé činy. :)
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
10.8.2013 14:49
2136
Není. Studená káva nemá v podstatě žádnou odlišitelnou chuť podle kvality. Údajně. Já jsem nikdy ochutnávku studených káv nedělala. ;) Navíc po pár kilometrech v bazénu jsou rychlé cukry s kávou dost dobré kombo. :)
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
10.8.2013 14:48
2135
Ty ochucovací sirupy, to je strašidelný zvyk.
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
10.8.2013 14:28
2134
Hm, ale ty ceny... Jinak pokud zase udeří vedra, doporučuji ledovou kávu v Domě kávy, která stojí stejně jako Capuccino v Emě a jako bonus si måžete vybrat do ní jakýkoliv sirup z nabídky. Jinde už ji ani nepiju, protože mi chutná jen jejich. Teď mají druhou pobočku na Strossu, i když po vyzkoušení mám pořád raději tu påvodní u Letenského náměstí. Nový personál potřebuje ještě trochu vycvičit. :)
10.8.2013 14:17
2133
Každopádně jsem rád, že se to v Praze v posledních letech tak hrozně zlepšilo. Ještě mi chybí navštívit spoustu podnikå, kde dělají kávu dobře. Beru to postupně. Naposledy jsem byl v Monoloku na Vinohradech a fajne to bylo. Velký podnik, ač se to po vstupu nezdá (dole je solidní zašívárna), malá zahrádka, fajn obsluha i jídlo.
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
10.8.2013 10:03
2132
cent
Hm, tak to asi byla zaváděcí cena a nebo si to spletl s jiným podnikem. :/
10.8.2013 09:34
2131
Susan [2121]
: Fakt? :) Sice se tam teprve chystám, ale
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
8.8.2013 07:55
2130
Přidal jsi do toho překvapení i "enzymaticky ošetřeného".
A ano, koupila, nemám problém to zkusit, když je to "něco jiného".
ullicnik
8.8.2013 07:36
2129
Já řekl něco o tom, že v tom je problém? Mě jen udivilo, žes dala 300kc za 250g buh ví kdy upraženýho a namletýho kafe.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
7.8.2013 18:11
2128
Måžeš mi teda vysvětlit, co je pro tebe problematické na té enzymatické úpravě? Já se fakt jen chci dovzdělat :)
ullicnik
7.8.2013 14:24
2127
Mě nejde o nic :) O tvém novém kávovém příråstku jsem se už nezmiňoval.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
7.8.2013 13:43
2126
Tak jsem si zase kousek dostudovala. Využití trávicích enzymå. Pro mě zatím nic proti ničemu. Stále jde spíš o to, jak to upražili.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
7.8.2013 13:25
2125
A o co ti vlastně jde (krom toho, že je to už namleté a ne pražené zrovna minulý týden)? Když jsem hledala něco k tomu "enzymaticky ošetřený kafe", tak jsem se prozatím dostala jen k tomu, že to znamená fermentaci a že fermentace se používá při mokré metodě zpracování kávových zrn, což je metoda užívaná pro kvalitnější kávová zrna (delší doba, dražší metoda).
ullicnik
7.8.2013 12:49
2124
Jako jo, ale na druhou stranu, vždycky když vyzkoušim něco jiného, tak mě to jen potvrdí, že DS praží extraligu:)
A přítelkyně (která mi udělala radost, když jednoho dně řekla že už ji rozpustný nechutná a že chce taky aeropress a mlejnek) už ani nechce nic jinýho než DS, tak co mám dělat :)
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt