Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 10.8.2013 18:49  2140
Počkat ono se to má dokonce vyrábět z instantního? To jsem nevěděla. Vida. Tak to zkusím stčit instantní směsku do petky a tu do nějaké horské bistřiny a bude to možná lepší než teplé.
Mně to teda s některými sirupy chutnalo víc než jen s hnědým cukrem, protože s tím mi to stejně přišlo extraploche. I když je pravda, že některé příchutě taky vyloženě super nebyly, třeba måj jinak oblíbený kokos. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.8.2013 15:12  2138
Susan [2136]: Já ji nechci rozlišovat podle kvality, správné frappé je stejnak z nescafe a když ho chci sladké, osladím si ho. Veškeré pokusy s příchutěmi to vždy jen zhoršily.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 10.8.2013 14:52  2137
Ale teda jednou jsem si to dala úplně bez cukru, protože nic nesladím a byl to docela hnus na måj vkus. Tak nějak si představuji pråměrné instantní kafe s mlékem, akorát ještě rozmixované s ledem. I když teď mě 14 denní instantní dieta čeká a budu ještě moc ráda våbec za nějaký kafe, ale zoufalé situace si žádají zoufalé činy. :)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 10.8.2013 14:49  2136
Není. Studená káva nemá v podstatě žádnou odlišitelnou chuť podle kvality. Údajně. Já jsem nikdy ochutnávku studených káv nedělala. ;) Navíc po pár kilometrech v bazénu jsou rychlé cukry s kávou dost dobré kombo. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.8.2013 14:48  2135
Ty ochucovací sirupy, to je strašidelný zvyk.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 10.8.2013 14:28  2134
Hm, ale ty ceny... Jinak pokud zase udeří vedra, doporučuji ledovou kávu v Domě kávy, která stojí stejně jako Capuccino v Emě a jako bonus si måžete vybrat do ní jakýkoliv sirup z nabídky. Jinde už ji ani nepiju, protože mi chutná jen jejich. Teď mají druhou pobočku na Strossu, i když po vyzkoušení mám pořád raději tu påvodní u Letenského náměstí. Nový personál potřebuje ještě trochu vycvičit. :)
cent 10.8.2013 14:17  2133
Každopádně jsem rád, že se to v Praze v posledních letech tak hrozně zlepšilo. Ještě mi chybí navštívit spoustu podnikå, kde dělají kávu dobře. Beru to postupně. Naposledy jsem byl v Monoloku na Vinohradech a fajne to bylo. Velký podnik, ač se to po vstupu nezdá (dole je solidní zašívárna), malá zahrádka, fajn obsluha i jídlo.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 10.8.2013 10:03  2132
centHm, tak to asi byla zaváděcí cena a nebo si to spletl s jiným podnikem. :/
cent 10.8.2013 09:34  2131
Susan [2121]: Fakt? :) Sice se tam teprve chystám, ale
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.8.2013 07:55  2130
Přidal jsi do toho překvapení i "enzymaticky ošetřeného".
A ano, koupila, nemám problém to zkusit, když je to "něco jiného".
ullicnik ullicnik 8.8.2013 07:36  2129
Já řekl něco o tom, že v tom je problém? Mě jen udivilo, žes dala 300kc za 250g buh ví kdy upraženýho a namletýho kafe.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 18:11  2128
Måžeš mi teda vysvětlit, co je pro tebe problematické na té enzymatické úpravě? Já se fakt jen chci dovzdělat :)
ullicnik ullicnik 7.8.2013 14:24  2127
Mě nejde o nic :) O tvém novém kávovém příråstku jsem se už nezmiňoval.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 13:43  2126
Tak jsem si zase kousek dostudovala. Využití trávicích enzymå. Pro mě zatím nic proti ničemu. Stále jde spíš o to, jak to upražili.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2013 13:25  2125
A o co ti vlastně jde (krom toho, že je to už namleté a ne pražené zrovna minulý týden)? Když jsem hledala něco k tomu "enzymaticky ošetřený kafe", tak jsem se prozatím dostala jen k tomu, že to znamená fermentaci a že fermentace se používá při mokré metodě zpracování kávových zrn, což je metoda užívaná pro kvalitnější kávová zrna (delší doba, dražší metoda).

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt