Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
domi Domi When things go wrong don´t go with them 1.10.2013 13:12  2181
díky, ráda si počtu:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.10.2013 12:13  2180
obrazová kávová minilekce z "Ona dnes"
(včera byl i v papírové podobě magazínu článek věnovaný kávě)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.10.2013 11:41  2179
Rozhovor s Baristou roku 2013 Františkem Roháčkem o přípravě kávy, mletí, espressu, ale také o kvalitě kávy v českých kavárnách. (audio)
ullicnik ullicnik 1.10.2013 10:15  2178
V Pařížské je Nespresso a seženeš ho buď tam nebo přes jejich e-shop, napodobenin moc neni, viděl jsem jen jednu, ale nesleduju to. Illy seženeš všude možně (minimálně na netu). Nepleteš si Illy a Nespresso?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.10.2013 10:15  2177
(Tady a tady pani ukazuje Silvii s PID a vysvětluje nevýhody jednoho (malého) boileru.)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.10.2013 09:56  2176
PID je něco jako řídící jednotka. Normálně je teplota v kávovaru řízena hrubě a kolísá. PID je krabička, která se přidělá ke kávovaru, a dokáže uřídit teplotu s mnohem menším kolísáním. (Popř. måže umět ohlídat čas extrakce, možná i množství vody.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.10.2013 09:25 - Klub Klubiki (21:51) 2175
Domi [2173]: A bacha, nemysli si, že mlýnek za 1000 Kč to spraví. Spraví, ale jen na chvíli, protože se mu děsně rychle otupí kameny. (Vyzkoušeno.)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 1.10.2013 09:08  2174
a opět si domyslete otazník, tam kde má být:)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 1.10.2013 09:07  2173
S tím francisem je problém, že má slabou páru a ta tryska je taky taková jen na okrasu...ráda bych střední cestu, něco co mi chvilku vydrží a nebudu to chctít za rok vyměnit.
O mlýnku vím.
PID - co to je, už jsem na to narazila i jinde a fakt nemá tucha. díky
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.10.2013 08:59  2172
Domi [2166]: Pokud ti v práci chutná, cena vyhovuje a jsi líná, pak bych si ho koupil a na pákový se vykašlal, protože buď budeš muset přestat být líná, nebo je riziko, že skončí v koutě kuchyně jako lapač prachu.

Gaggie bych se nebál. I když osobně bych radši Silvii. Každopádně počítej s tím, že adekvátní mlýnek je nezbytný. (A ještě počítej s tím, že kdyby tě to chytlo, tak k tomu budeš chtít ještě PID - na stabilizaci teploty.)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 1.10.2013 08:50  2171
S nákupem bych problém neměla, spíše jen mě asi bude stejně časem lákat zkusit i jinou kávu...
Už si brousím zuby na latté art a na to budu potřebovat pořádnou páru:P Holt budu asi lobovat za lepší kávovar:)
co si myslíte o Gaggii Classic? ten jsem měla v merku už před nějakou dobou....
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.10.2013 08:26 - Klub Klubiki (21:51) 2170
Mám takový dojem, že jsou to kapsle Illy, které jsou sice hodnoceny jako nejlepší, ale zároveň se blbě kupují. Prodejna je jen v Praze v Pařížské (nebo Dlouhé, teď si nevzpomínám) a jinak je måžeš objednat jen přes internet. A jsou drahé. Takže už vím o pár lidech, kteří si chodí kupovat napodobeninu do Datartu, protože je to pro ně jednodušší a levnější, i když ne chutnější.
ullicnik ullicnik 1.10.2013 07:13  2169
Navíc nutno říct, že espresso není jediná a ani nejlepší varinata jak si udělat dost dobrý kafe. Ono doladit mix zrní, jeho upražení, namletí a pak tlaky a teploty neni tak uplně na doma.

V práci si dělám Aeropress 5x týdně a kafe většinou od DS a doma na víkend máme Nespresso a byť je to nespresso z kapslí asi nejlepší (měl jsem illy a není lepší, možná tak dražší) z kapslovaných, tak furt je to hnus proti čerstvýmu zrnku.

domi Domi When things go wrong don´t go with them 1.10.2013 07:05  2168
btw. v kapslích Illy není žádný koncentrát, ale vakuovaně balená namletá káva.
domi Domi When things go wrong don´t go with them 1.10.2013 07:03  2167
jo a dejte si čárky tam, kam opravdu patří...

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt