Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 14.11.2013 15:01  2221
Double shot: Colombia La Serrania Decaf

První bezkofeinová káva v naší nabídce pochází od 15 producentå z kolumbijského regionu Huila. Zbavení zrn kofeinu probíhá v závodě DESCAFECOL čistě přírodní cestou za pomoci výtažku etylacetátu z cukrové třtiny. Výsledná chuť má tóny toastu, vanilky, medu a kakaa. Rozhodně nepoznáte, že je to decaf!
cent 6.11.2013 19:38  2220
Wronski [2205]: Ten je mi povědomý, až si myslím, že v tom mele Doubleshot na trzích na Kulaťáku.
ullicnik ullicnik 6.11.2013 16:24  2219
:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 15:41  2218
Ok, tak ty måžeš :)
ullicnik ullicnik 6.11.2013 13:39  2217
Muzu, nepoznal jsem rozdil oproti Hariu a chemexu, kde jde jen jen o gravitaci.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 12:41  2216
Ale furt je to tlak - při nulovém tlaku je z toho vlastně drip, u kterého je extrakce z principu nerovnoměrná, takže vliv na chuť, byť nepřímý, mu nemåžeš upřít :)
ullicnik ullicnik 6.11.2013 11:37  2215
Ja nevim kdo přišel s tím, že vzduch a jeho tlak má něco společnýho s přípravou kávy v aeropressu. Ten název je odvozený od názvu firmy výrobce. Ano, musí se vyvnout tlak pro protlačení vody filtrem, ale malý a nemající na chuť žádný vliv.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 10:56  2214
Doubleshot udělal zákazníkåm přehled: filtrovanakava.cz
ullicnik ullicnik 6.11.2013 10:39  2213
Jo, víc druhå, respektive možností přípravy, ale výsledek, co jsem chutal, v podstatě stejnej a proto aeropress, je s tim nejmín sraní a nejlevnejsi filtry.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2013 10:15  2212
ullicnik [2210]: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)

Ale jako snídaňový dopolední kafe by mi to možná vyhovovalo... Jak se to kupuje? ;) Je toho víc druhå/typå?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.11.2013 10:04  2211
ullicnik [2210]: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)

Ale jo, přišla jsem tomu aerpressu (a "aeropressu") na chuť. Je to prostě kafe, kterého je víc a počítá s tím, že se pije déle, tzn. chladne. Espresso je za chvilku hnusné, kdežto tohle se drží. A není to chuťově tak radikální, je mnohem jemnější, sladší... Espresso do sebe hodím, udělám brekeke a hotovo. Tohle mám na hodinu.
ullicnik ullicnik 6.11.2013 09:59  2210
A na co je ta pěna dobrá?

Né, ja mam espresso rád, docela. Ale postupem času jsem si zalíbil filtr a na tom kafi si víc pochutnám. Nicméně je to long drink a espresso panák. Nejde to srovnávat. Když jdu do mého šálku kávy, dám si tam filtrovaný kafe a ne espresso, a to i když si espresso doma udělat nemåžu a Nespresso co mám, je jen jednookej mezi tabletama králem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.11.2013 09:53  2209
Btw - jeden lama/blondýna dotaz - jak vypadá kafe z aeropressu? To asi nebude mít cremu, co? Když já radši i "horší" domácí espresso, ale prostě potřebuju tu hustou pěnu. Mi to "holý" kafe (zatím) nechutná, no... Ale možná je to tím, že jsem ještě z aeropressu nepila :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 09:23  2208
Jj. (Akorát tomu srovnání espresso/filtr se snažím vyhýbat, protože jsou to prostě råzný nápoje.)
ullicnik ullicnik 6.11.2013 08:13  2207
Jooo a proto jsem už davno vzdal myšlenku na expresso doma a následně zjistil, že filtr vskutečnosti lepší.

Na filtru jde snáz poznat kvalita kávy a tim pádem i vyžaduje pro dobrý výsledek to nej zrní.

wronski potvrdí (!)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt