Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Náš Lopuch Vám
vytře zrak
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
ullicnik
14.11.2013 15:01
2221
Double shot:
Colombia La Serrania Decaf
První bezkofeinová káva v naší nabídce pochází od 15 producentå z kolumbijského regionu Huila. Zbavení zrn kofeinu probíhá v závodě DESCAFECOL čistě přírodní cestou za pomoci výtažku etylacetátu z cukrové třtiny. Výsledná chuť má tóny toastu, vanilky, medu a kakaa. Rozhodně nepoznáte, že je to decaf!
6.11.2013 19:38
2220
Wronski [2205]
: Ten je mi povědomý, až si myslím, že v tom mele Doubleshot na trzích na Kulaťáku.
ullicnik
6.11.2013 16:24
2219
:-)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
6.11.2013 15:41
2218
Ok, tak ty måžeš :)
ullicnik
6.11.2013 13:39
2217
Muzu, nepoznal jsem rozdil oproti Hariu a chemexu, kde jde jen jen o gravitaci.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
6.11.2013 12:41
2216
Ale furt je to tlak - při nulovém tlaku je z toho vlastně drip, u kterého je extrakce z principu nerovnoměrná, takže vliv na chuť, byť nepřímý, mu nemåžeš upřít :)
ullicnik
6.11.2013 11:37
2215
Ja nevim kdo přišel s tím, že vzduch a jeho tlak má něco společnýho s přípravou kávy v aeropressu. Ten název je odvozený od názvu firmy výrobce. Ano, musí se vyvnout tlak pro protlačení vody filtrem, ale malý a nemající na chuť žádný vliv.
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
6.11.2013 10:56
2214
Doubleshot udělal zákazníkåm přehled:
filtrovanakava.cz
ullicnik
6.11.2013 10:39
2213
Jo, víc druhå, respektive možností přípravy, ale výsledek, co jsem chutal, v podstatě stejnej a proto aeropress, je s tim nejmín sraní a nejlevnejsi filtry.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
6.11.2013 10:15
2212
ullicnik [2210]
: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)
Ale jako snídaňový dopolední kafe by mi to možná vyhovovalo... Jak se to kupuje? ;) Je toho víc druhå/typå?
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
6.11.2013 10:04
2211
ullicnik [2210]
: Ta pěna mi na tom chutná nejvíc! :)
Ale jo, přišla jsem tomu aerpressu (a "aeropressu") na chuť. Je to prostě kafe, kterého je víc a počítá s tím, že se pije déle, tzn. chladne. Espresso je za chvilku hnusné, kdežto tohle se drží. A není to chuťově tak radikální, je mnohem jemnější, sladší... Espresso do sebe hodím, udělám brekeke a hotovo. Tohle mám na hodinu.
ullicnik
6.11.2013 09:59
2210
A na co je ta pěna dobrá?
Né, ja mam espresso rád, docela. Ale postupem času jsem si zalíbil filtr a na tom kafi si víc pochutnám. Nicméně je to long drink a espresso panák. Nejde to srovnávat. Když jdu do mého šálku kávy, dám si tam filtrovaný kafe a ne espresso, a to i když si espresso doma udělat nemåžu a Nespresso co mám, je jen jednookej mezi tabletama králem.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
6.11.2013 09:53
2209
Btw - jeden lama/blondýna dotaz - jak vypadá kafe z aeropressu? To asi nebude mít cremu, co? Když já radši i "horší" domácí espresso, ale prostě potřebuju tu hustou pěnu. Mi to "holý" kafe (zatím) nechutná, no... Ale možná je to tím, že jsem ještě z aeropressu nepila :)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
6.11.2013 09:23
2208
Jj. (Akorát tomu srovnání espresso/filtr se snažím vyhýbat, protože jsou to prostě råzný nápoje.)
ullicnik
6.11.2013 08:13
2207
Jooo a proto jsem už davno vzdal myšlenku na expresso doma a následně zjistil, že filtr vskutečnosti lepší.
Na filtru jde snáz poznat kvalita kávy a tim pádem i vyžaduje pro dobrý výsledek to nej zrní.
wronski potvrdí (!)
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt