Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 13.12.2013 09:38  2231
Plantáž kávy WAIALUA firmy DOLE
Hosting obrázkå img24.eua href="http://img24.eu/v-39uac6eu.jpg"
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 9.12.2013 16:08  2230
ulicnikTo jo, na to jsem tak zvědavá, když po ráno brutálně klepu kosu, než se sluníčko přehoupne přes kopec, ještě někde drtit zrní kamenama. :))
Prostě jsem líná, ale hlad je nejlepší kuchař. Jsem si celkem jistá, že by mi chutnalo i něco moc vypečeného od Babici a považovala bych to za óbr mňamku. :)
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:59  2229
A v zahradě platážnický firmy DOLE, co tam má ananasový plantáže, sem narazil na keř kávovníku a nedalo mi to a musel jsem to prozkoumat:). Opravdu dvě zrnka v jedný třešni, ta je sladká jak cecek, ale chuť dost nedobrá. Semínka jdou z třešně ein zwei, ale ještě mají na sobě takovou kluzkou 0,5mm vrstvu a ta už tak dolu nejde. Ze sušených třešní se dělá čaj, ale nikdy jsem ho nepil, tak nevim, prý má docela dost kofeinu, dá se ostatně koupit u DS, ale asi to žádnej hit nebude.
Hosting obrázkå img24.eu Hosting obrázkå img24.eu
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:34  2228
Susan [2226]: Nadrtit zrní mezi dvěma kameny, zalejt horkou vodou a je to.
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:29  2227
Právě jsem si uvařil 100% Kona coffee, který jsem si přivezl z Havaje. Je to káva vypěstovaná tam a vzhledem k tomu, že třešně tam dozrávají 4 ročně tak se ke keříku musí 4x za rok a ručně ho obrat jen o to co je zralé. Proto je dost drahá a většinou se přidáva k běžnější káve v množství cca 10%. Nechutná to våbec zle, drtivá větši na z vás by z toho byla nadšená, protože to kafe neni våbec kyselý, ale ani nemá tu hnusnou hořkost co má většina (zmrvených) káv. Trochu jednoduchý, ale jinak moc dobrý. Anka by si pošmákla.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 7.12.2013 18:28  2226
Ještě jsem nenašla žádný typ přípravy, co by nevyžadoval vláčení něčeho extra. :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.12.2013 18:23  2225
V divočině si klidně slušný kafe udělám, ale bylo by mi proti srsti vláčet x plastových udělátek.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 7.12.2013 16:23  2224
Káva uprostřed divočiny. Via idnes.cz. Nemåžu si pomoct, ale pořád stejně budu nosit instantní. K čemu jinýmu by taky byla? :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.12.2013 21:57  2223
Na základě dnešní zkušenosti přidána do záhlaví Pražírna :)
Dneska měli na mlýnku nějakej Honduras, espresso velmi příjemné! A čaj z kávové dužiny (cascara) byl také velmi dobrý. V okolí I. P. Pavlova mám momentálně naprosto jasno, kam budu chodit na kafe.
cent 17.11.2013 20:13  2222
Pořídil jsem si doubleshotí PANAMA FINCA EMPORIUM NATURAL ESPRESSO
Ve French pressu je to jako jemný tekoucí karamel, pecka. I když jsem si na tyhle sladké kávy ještě úplně nezvykl a budu to muset prokládat 'klasikou'.
ullicnik ullicnik 14.11.2013 15:01  2221
Double shot: Colombia La Serrania Decaf

První bezkofeinová káva v naší nabídce pochází od 15 producentå z kolumbijského regionu Huila. Zbavení zrn kofeinu probíhá v závodě DESCAFECOL čistě přírodní cestou za pomoci výtažku etylacetátu z cukrové třtiny. Výsledná chuť má tóny toastu, vanilky, medu a kakaa. Rozhodně nepoznáte, že je to decaf!
cent 6.11.2013 19:38  2220
Wronski [2205]: Ten je mi povědomý, až si myslím, že v tom mele Doubleshot na trzích na Kulaťáku.
ullicnik ullicnik 6.11.2013 16:24  2219
:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.11.2013 15:41  2218
Ok, tak ty måžeš :)
ullicnik ullicnik 6.11.2013 13:39  2217
Muzu, nepoznal jsem rozdil oproti Hariu a chemexu, kde jde jen jen o gravitaci.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt