Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.1.2014 15:07  2238
A ullicnika by mohlo zajímat, že La Boheme se dá koupit v prodejnách Sklizeno (např. Dejvice).
ullicnik ullicnik 23.1.2014 15:05  2237
To je taky vtipný ;-) Dám Ti přes Anku vzorek, uvidíme :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.1.2014 14:56  2236
To je vtipný - Yirgacheffe je imho nejlepší i v rámci Starbucksové nabídky.
ullicnik ullicnik 23.1.2014 14:52  2235
Včera dorazila Ethiopia Yirgacheffe Konga Natural a troufám si říct, že to je to nejlepší co jsem zatím pil. (Na filtru, espresso mě zajímá čím dál méně).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.12.2013 09:48  2234
Bohužel polština je pro mě srovnatelná s maďarštinou, takže poznám jen slova jako Kolumbia, Christmas, listopad...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.12.2013 09:45  2233
A jen to dopíšu, tak to najdu. Filtry
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.12.2013 09:44  2232
V Emě mají na mlýnku vždy dvě věci. Včera to byla směs dvou Etiopií od jb kaffee (něco od nich mají snad pokaždé) a to druhé byla směs tří zemí (fakt je teď všechny nedám) od FILTRY. Až když se to mlelo, prozkoumala jsem tu cedulku víc a zjistila, že je to cosi polského, což mě trochu vylekalo. Ptala jsem se obsluhy a snad by to měla být polská kavárna a toto jejich káva, ale zdálo se, že pán také úplně přesně nevěděl, nebo nedokázal vysvětlit. Myslím, že to buď bude pražírna s vlastní kavárnou (jako u nás Doubleshot), nebo kavárna s vlastní směsí praženou båhvíkým. Zatím se mi nepodařilo nic vygooglit, protože slovo "filtry" ve spojení s dalšími klíčovými slovy stejně furt znamená hlavně ty filtry :) Ale chutnalo mi.
ullicnik ullicnik 13.12.2013 09:38  2231
Plantáž kávy WAIALUA firmy DOLE
Hosting obrázkå img24.eua href="http://img24.eu/v-39uac6eu.jpg"
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 9.12.2013 16:08  2230
ulicnikTo jo, na to jsem tak zvědavá, když po ráno brutálně klepu kosu, než se sluníčko přehoupne přes kopec, ještě někde drtit zrní kamenama. :))
Prostě jsem líná, ale hlad je nejlepší kuchař. Jsem si celkem jistá, že by mi chutnalo i něco moc vypečeného od Babici a považovala bych to za óbr mňamku. :)
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:59  2229
A v zahradě platážnický firmy DOLE, co tam má ananasový plantáže, sem narazil na keř kávovníku a nedalo mi to a musel jsem to prozkoumat:). Opravdu dvě zrnka v jedný třešni, ta je sladká jak cecek, ale chuť dost nedobrá. Semínka jdou z třešně ein zwei, ale ještě mají na sobě takovou kluzkou 0,5mm vrstvu a ta už tak dolu nejde. Ze sušených třešní se dělá čaj, ale nikdy jsem ho nepil, tak nevim, prý má docela dost kofeinu, dá se ostatně koupit u DS, ale asi to žádnej hit nebude.
Hosting obrázkå img24.eu Hosting obrázkå img24.eu
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:34  2228
Susan [2226]: Nadrtit zrní mezi dvěma kameny, zalejt horkou vodou a je to.
ullicnik ullicnik 9.12.2013 15:29  2227
Právě jsem si uvařil 100% Kona coffee, který jsem si přivezl z Havaje. Je to káva vypěstovaná tam a vzhledem k tomu, že třešně tam dozrávají 4 ročně tak se ke keříku musí 4x za rok a ručně ho obrat jen o to co je zralé. Proto je dost drahá a většinou se přidáva k běžnější káve v množství cca 10%. Nechutná to våbec zle, drtivá větši na z vás by z toho byla nadšená, protože to kafe neni våbec kyselý, ale ani nemá tu hnusnou hořkost co má většina (zmrvených) káv. Trochu jednoduchý, ale jinak moc dobrý. Anka by si pošmákla.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 7.12.2013 18:28  2226
Ještě jsem nenašla žádný typ přípravy, co by nevyžadoval vláčení něčeho extra. :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.12.2013 18:23  2225
V divočině si klidně slušný kafe udělám, ale bylo by mi proti srsti vláčet x plastových udělátek.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 7.12.2013 16:23  2224
Káva uprostřed divočiny. Via idnes.cz. Nemåžu si pomoct, ale pořád stejně budu nosit instantní. K čemu jinýmu by taky byla? :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt