Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 18.6.2014 11:42  2270
wronski: dobře, a kdy v tom začneš dělat dobrý kafe? (pražit tu dobře umí víc firem, ale koupit a dovézt kvalitní zrní jen jedna...)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2014 11:33  2269
Právě dorazilo:
Brasilia Facenda Sao Silvestre (500 g)
Etiopie Yirgacheffe (500 g; Wronskiho momentálně asi nejoblíbenější druh)

No a Wronski už není poor man, stal se z něj coffee hypster, protože má Hario V60.
lucky 13.6.2014 13:42  2268
Děkuji, vyzkouším :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.6.2014 09:36  2267
V prodejnách Sklizeno (např. Vodičkova) se dá koupit La Boheme Cafe, jedna z těch kvalitních značek.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.6.2014 09:11  2266
A poor man's drip-press? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.6.2014 08:19  2265
Wronski [2264]: No já spíš myslela, jestli je překapávání správný výraz pro to, co děláš :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.6.2014 21:17  2264
(Anka [2256]: upřesňuju Ethiopia Yirgacheffe)
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 9.6.2014 20:14  2263
Lucky [2262]: třeba v Truhlářské ulici, čerstvě pražená káva, blízko Masarykova nádraží
lucky 9.6.2014 19:36  2262
Anka: Raději ten kamenný obchod v Praze :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.6.2014 19:35  2261
a to já zase naftičku ráda :)
ullicnik ullicnik 9.6.2014 15:52  2260
Mlíko taky ne, ale ani espresso většinou, podle mě je espresso strašně přeceněný. Nejlíp mi dělá filtr ve spojení s Doubleshotem. Cokoli zkusim jinýho, tak jsou ta začmoudlý pražený dubový klacky.

Ale pravdu máte oba, na filtru to neni tak kyselý (anka), respektive je to roztažený do delšího pití a druhak (mrcos) se na dobrý kafe musí zvykat, ale pak je to jak mor, protože cokoli jinýho než dobry se pak nedá våbec pít a vylejvá se to:)

Tmavší pražení moc nemusim, protože se to (pražení) da snadno zkazit a je zrní pak takový olejnatý, cejtit po tabáku a vubec to vypadá nekdy dost nezdravě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2014 14:45  2258
mrcos [2257]: Souhlasím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.6.2014 14:41  2257
Je fakt, že Dogvill praží docela dotmava. Což pro mě není na škodu, já rád všechno možný. Akorát bych si radši koupil tmavší zrní než přerážet kyselost mlíkem, já osobně mlíko ne-e.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2014 14:33  2256
mrcosUličníkovi by boskovické nechutnalo. On je na to hodně světlé pražení a velkou kyselost (pardon, šťavnatost). Jenže on taky jede aeropress a na něm to zdaleka není tak kyselé jako z páky. Mně třeba doubleshot překapávaný (wronski upřesní) chutná, ale na páce mi to křiví hubu.

Lucky: Pohybuješ se po Praze (a tudíž si raději koupíš bez poštovného a máme ti doporučit kamenný obchdo), nebo tak jako tak musíš přes e-shop?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.6.2014 14:25  2255
Na tu kyselost našinec nebejvá moc zvyklej, chce to postupně. Nejlepší je asi zkoušet a zkoušet, každýho baví něco trochu jinýho. Já mám dobrý zkušenosti s kafírnou Dogvill v Boskovicích, od nich jsem snad neměl zrní, který bych nakonec nepochopil (= nepřišel mu na chuť). Nebo dobrý zrní jsem měl taky od Longberry.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt