Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 18.6.2014 16:12  2273
Přesněji zatim v tom byl jenom doubleshot.
ullicnik ullicnik 18.6.2014 14:30  2272
Ta cena je moc podezřelá.
Neřekl bych, že platíš za značku vzhledem k tomu jak je to v ČR s povědomím o dobré kávě špatné. Spíš platíš víc za to, že si dají práci s vyhledáním dobrý sklizně a za tu farmáři dobře zaplatěj.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2014 11:44  2271
ullicnik [2270]: Doubleshot děláme běžně. Tohle je pokus s poměrně dobrou referencí a dopravou zdarma. Pokud by se osvědčilo, tak je to za poloviční cenu než doubleshot, kde si silně připlácíš za značku.
ullicnik ullicnik 18.6.2014 11:42  2270
wronski: dobře, a kdy v tom začneš dělat dobrý kafe? (pražit tu dobře umí víc firem, ale koupit a dovézt kvalitní zrní jen jedna...)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2014 11:33  2269
Právě dorazilo:
Brasilia Facenda Sao Silvestre (500 g)
Etiopie Yirgacheffe (500 g; Wronskiho momentálně asi nejoblíbenější druh)

No a Wronski už není poor man, stal se z něj coffee hypster, protože má Hario V60.
lucky 13.6.2014 13:42  2268
Děkuji, vyzkouším :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.6.2014 09:36  2267
V prodejnách Sklizeno (např. Vodičkova) se dá koupit La Boheme Cafe, jedna z těch kvalitních značek.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.6.2014 09:11  2266
A poor man's drip-press? :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.6.2014 08:19  2265
Wronski [2264]: No já spíš myslela, jestli je překapávání správný výraz pro to, co děláš :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.6.2014 21:17  2264
(Anka [2256]: upřesňuju Ethiopia Yirgacheffe)
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 9.6.2014 20:14  2263
Lucky [2262]: třeba v Truhlářské ulici, čerstvě pražená káva, blízko Masarykova nádraží
lucky 9.6.2014 19:36  2262
Anka: Raději ten kamenný obchod v Praze :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.6.2014 19:35  2261
a to já zase naftičku ráda :)
ullicnik ullicnik 9.6.2014 15:52  2260
Mlíko taky ne, ale ani espresso většinou, podle mě je espresso strašně přeceněný. Nejlíp mi dělá filtr ve spojení s Doubleshotem. Cokoli zkusim jinýho, tak jsou ta začmoudlý pražený dubový klacky.

Ale pravdu máte oba, na filtru to neni tak kyselý (anka), respektive je to roztažený do delšího pití a druhak (mrcos) se na dobrý kafe musí zvykat, ale pak je to jak mor, protože cokoli jinýho než dobry se pak nedá våbec pít a vylejvá se to:)

Tmavší pražení moc nemusim, protože se to (pražení) da snadno zkazit a je zrní pak takový olejnatý, cejtit po tabáku a vubec to vypadá nekdy dost nezdravě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.6.2014 14:45  2258
mrcos [2257]: Souhlasím.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt