Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.12.2014 13:30  2297
ullicnik [2296]: Máme Hario. Nevím, proč k tomu ještě AP.
ullicnik ullicnik 22.12.2014 13:21  2296
Kdy se poučíš a koupíš si AP?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2014 18:15  2295
Tak když máme na krku ty svátky, tak se nám u Catlera samozřejmě musí vysrat těsnění hlavy, žejo...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.12.2014 14:31  2294
ullicnik [2293]: Jo, jasný.
ullicnik ullicnik 4.12.2014 08:19  2293
Dal jsem ho mámě (sice má úplně ten stejnej, ale co kdyby se prej rozbil nebo tak něco, žejo).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.12.2014 19:23  2292
ullicnik [2285]: nojo, doubleshot - nesecvaklo mi, díky.
Ten kávovar už je pryč?
ullicnik ullicnik 7.11.2014 15:55  2291
Haribo macht Wronski froh – und Anka ebenso.

Já tam medvídky teda nemam, maximálně jednoho v celym balení.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.11.2014 15:37  2290
No je to jak vitacit. Když Ance neřeknu, co to je, bude si myslet, že jsem koupil ovocnej čaj.
ullicnik ullicnik 7.11.2014 14:59  2289
Nechápu?
I když přesně tohle kafe ted mam a neni to uplně ono, respektive potřebuje nechat dost vychladnout vodu, aby nebylo hořký.

Naprosto luxusní ted v jejich nabídce je: http://www.doubleshot.cz/honduras-edwin-pineda.html
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.11.2014 09:05  2288
Ethiopia Yirgacheffe Wote Natural – to je takovej kýč!!! Jako když zalejete gumový medvídky.
ullicnik ullicnik 31.10.2014 07:55  2287
Mrcosnesáhnu, ale ne protože posa, ale protože jsem se už mockrát spálil a vyhodil peníze do luftu. Zvykl jsem si na kafe od DS, líbí se mi jejich zpåsob nákupu kávy a myslim, že maj kafe nejlepší široko daleko. Pro někoho je možná moc "kyselý" ale to je jako si stěžovat, že pomeranče jsou žlutý. Pravda je, že dobrý kafe je potřeba se naučit pít, jako víno nebo destiláty, na druhou stranu, nevýhodou je, že pak člověk už nic jinýho nechce. Viz måj táta, kterej si pochutnával na namletym tschibu a ted brečí když mu dochází DS a nemá cestu kolem Dechtár, jednou si koupil něco jiného (právě myslím čerstvá káva) a volal mi, co dělá špatně, že má kafe hořký a chutná jak pražený žaludy... a manželka jakbysmet, milovala rozpustnou kávu a ráda zašla sem tam do nějaké kavárny... :-)

Já ale piju kafe jinak než ty, jak už jsem tu psal, tak mám raději delší kafe, filtrovaný. Nepiju ho pro kofein, ten tam våbec nepotřebuju ani jako start do nového dne, to je pro mě snídaně. Kafe si dělám jedno denně, hodku dve po obědě a jen když mám čas si to vychutnat a užít, včetně selého procesu od mletí po umytí oblíbenýho hrnku. Když na to čas nemám, tak si kafe klidně neudělám. Takže tě chápu, máš kafe ve svém dni postavený do úplně jiné pozice než já.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 30.10.2014 15:46  2286
ullicnik [2285]: Je mi jasný, že ty už na obyčejnější zrní už asi nesáhneš, ale já třeba letos vypil na výjezdech do terénu hromady Dadáka (nebo co to bylo). Jako turka, s cukrem a skořicí. Nic lepšího nebylo, rána byly krušný a i kdyby bylo lepší zrní, tak by to bylo fuk, protože to stejně bylo "uvařit, kopnout do sebe, jít makat". Holt pořád eště mám kafe jako pracovní nápoj, abych nepad na tlamu. Stejně to dělám i s čajem - na dobrej čaj to chce čas a náladu, jinak jedu zelený vietnamce za 8-9 pětek pål kila a jde mi hlavně o kofein.

Nicméně, teď mám Etiopii z Čerstvý kávy a to je fajn.
ullicnik ullicnik 20.10.2014 07:49  2285
Royal: www.DoubleShot.cz

mrcos: to je jako kdybych na zajetí novýho auta místo oleje nalil mořskou vodu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.10.2014 21:57  2284
ullicnik [2278]: Co je to DS? A pokud by Anka nechtěla, měl bych možná zájem.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 17.10.2014 13:32  2283
Když jsem dostal moka konvičku, koupil jsem si na vypláchnutí a zajetí konvičky kafe Segafredo Moka. Teď mi došlo jiný zrní, tak piju to Segafredo. Brekeke.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt