Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.10.2015 10:18  2356
jb kaffee - Etiopie yirgacheffe rocko
Chutná mi víc než doubleshot.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 29.8.2015 08:33  2354
V tomto souhlas. Také jsem krátce uvažoval o lednici, a přestože ji dost lidí doporučuje, jsem se nakonec rozhodl pro relativně častější nákup menšího množství kávy a skladování na polici (ve stínu a na opačné straně než je linka) v kuchyni.
ullicnik ullicnik 29.8.2015 08:18  2353
Kávu skladuji v dóze AIRSCAPE (v dostání v doubleshotu) a spokojenost. Kupuju čerstvou, ne do zásoby a do lednice ani mrazáku nedávám, bál bych se kondenzátu, imho blbost to tam dávat.
ullicnik ullicnik 29.8.2015 08:14  2352
Jak jsem se zmínil níže, s mlýnkem jsem pořídil i Hario V60-01 a HArio V60-02 (provedení pro cca jeden šálek a pro dva šálky) a konvici HArio Buono pro přesné nalévání. Sice se to teprve učím (příprava na váze pro přesné nadávkování vody, provlhčení kávy a následná extrakce aby trvala cca 3min), ale káva mi přijde o shådek lepší než z aeropressu. Ale to måže být jen psychosomatika. Prostě je výborný podobně jako z aeropresu.

Škoda že tu neni Wronski, udělal bych mu (udělali bysme si) råzný kávy s råznými proměnnými. Teď už tu neni stres a je na kafe chuť a i čas. Když tu byl, tak bych aeropress vyměnil klidně za vyříznutou díru do pracovní desky :))
ullicnik ullicnik 29.8.2015 08:07  2351
Protože připravujeme doma pouze filtrovanou kávu a tudíž nepotřebujeme super mlýnek za 10+ tisíc k mletí na espresso, tak jsme si pořídili Baratza Encore. Dosud jsme mleli na HARIO mini mill starém dva roky a (v podstatě od začátku, ale časem ještě víc) mlel dost nekonzistentní hrubost, což dávám na za vinu plastové konstrukci a tedy vålím. Dåvodem tedy bylo jednak přání zvýšit kvalitu mletí a druhak už se zvyšující neobliba ručního meltí (většínou dvě porce). S mlýnkem zatím spokojenost, s kvalitou mletí na Aeropress (cca 10 ze 40) a V60 (cca 14 ze 40) jsem spokojený. Chuť kávy je zas o třídu jinde, respektive podobná, ale o poznání plnější, chuťově barevnější, dynamičtější, s větším rozsahem chuťových hodnot (neumím to popsat jak se asi má:))
ullicnik ullicnik 29.8.2015 07:59  2350
Po vyzkoušení několika pražíren, už jen pouze Doubleshot. Sem tam se doma objeví něco jiného, více či méně kvalitní, nicméně mě to ujistí, že jsem se uhnízdil dobře. Navíc se mi líbí jejich systém nákupu kávy, který se asi nejvíc podílí na kvalitě.
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 18.8.2015 20:40 - Úvodní stránka (23:07) 2349
Doubleshot, mám předplatné
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2015 17:25  2348
díkZa sebe mám zatím dva tipy: kava-carraro, primacafé
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.8.2015 17:17  2347
Doubleshot
Coffee Spot (Kompromis mezi cenou a kvalitou)
La Boheme
Nebo když někde v kavárně narazíš třeba na německou značku JB.
A tak råzně zkoušíme. Občas dostaneme lepší kousky ze Starbucks a též to nevyhodíme.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 18.8.2015 16:56  2346
zrnková kávajen takový dotaz, aby "řeč nestála" :-)
Kde nejraději kupujete kávu (myslím nyní kávu primárně na na espresso) a jakou. Jde mi o to abych se vyvaroval případným šlápnutím někam naprosto vedle. Eventuálně nějaké poznámky k danému obchodu a chutím kávy. Děkuji
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.8.2015 17:05  2345
Pára je jak spojka v autě, nikdo to ze začátku na jiném stroji neumí :). Jinak na nacvičení jednoduchá pomåcka - nesmí to dělat rámus.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 7.8.2015 14:27  2344
U starého Tchibo Cafissimo jsem se naučil krásnou pěnu, tahle Rancilio tryska se chová jinak. Ale jak jsem psal, zatím jsem to zkusil jednou. Musím do dostat do pazoury. Ale v tomhle horku se mi nyní nechce nic dělat ...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.8.2015 13:16  2343
Já dělám tak, že po chvíli trysku ponořim víc a snažim se vzduch už jenom rozmělnit a rozmíchat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.8.2015 13:04  2342
My třeba v kanclu zjistili, že červená tatra je na pěnu úplně nevhodná a plnotučené Aro úplně v pohodě.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 7.8.2015 13:00  2341
Gratuluju :)
Mlíko s aspoň trochu použitelnou tryskou není takovej problém, hlavní trik je v tom, aby tryska byla těsně pod hladinou (myslim). Prostě aby ten proud páry strhával hodně vzduchu pod hladinu mlíka a tím ho napěnil. Chce to vhodný mlíko a cvik. A pak hlavně tu pěnu nepřepálit, rozhodně by měla být pořád tekutá, ne tuhá. Ale to asi víš. Už jsem to teda dlooouho nedělal, přece jenom jsem z práce za barem vypad před nějakým časem a jinde jsem mlíko nepěnil.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt