Protože připravujeme doma pouze filtrovanou kávu a tudíž nepotřebujeme super mlýnek za 10+ tisíc k mletí na espresso, tak jsme si pořídili Baratza Encore. Dosud jsme mleli na HARIO mini mill starém dva roky a (v podstatě od začátku, ale časem ještě víc) mlel dost nekonzistentní hrubost, což dávám na za vinu plastové konstrukci a tedy vålím. Dåvodem tedy bylo jednak přání zvýšit kvalitu mletí a druhak už se zvyšující neobliba ručního meltí (většínou dvě porce). S mlýnkem zatím spokojenost, s kvalitou mletí na Aeropress (cca 10 ze 40) a V60 (cca 14 ze 40) jsem spokojený. Chuť kávy je zas o třídu jinde, respektive podobná, ale o poznání plnější, chuťově barevnější, dynamičtější, s větším rozsahem chuťových hodnot (neumím to popsat jak se asi má:)) |