Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 17.11.2012 12:45  22449
Není to tvrdý, je to příjemně křupavý (ale ne suchý). Po pravých štramberácích se můžu utlouct, kdykoli jsem na nějakém jarmarku nebo pouti kde je mají, tak si je kupuju, ale nikdy jsem je nezkoušel péct... takže díky Aiwai za recept, vyzkouším.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.11.2012 12:06  22448
Ty uši se jí jen tak? Není to tvrdý? Mě by to asi neuchvátilo:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.11.2012 01:30  22447
(Anka mi připomene, abych to dal do kuchařky, dík.)
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 01:21  22446
Štramberské uši přibližně 100 ks o průměru 15 cmrecept jak sem dostala od tchýně
20 dk medu
50 dk cukru
6 vajec
smíchat
přidat
1 dk hřebíčku
1 dk badyánu
1 dk anýzu
1 dk skořice

1 kg mouky
1 lžička jedlé sody

těsto vyvalujeme na velmi tenkou placku ( v popisu sem dostala skoro průhlednou) a vykrajujeme kolečka (já jsem použila misku na polévku a pekla sem 4 na plech) pečeme v troubě při 180 než se začnou dělat puchýře (kolem 5 minut spíš míň) pak už jen stáčíme do kornoutků (já si udělala formy z papíru a alobalu) je potřeba stáčet hned po vytažení z trouby (nebo vám ztvrdnou jako mně). Uchováváme dobře zabalené v igelitu (snadno přijímají vzdušnou vlhkost a pak nejsou tak dobré a nevydrží)
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 22:19  22445
tak sem si to nasla tevypada to spatne.mozna zkusimjindy(ale u nas se prodavaji jen ciste)
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 22:17  22444
orechove? tak to neznam v zakladnim teste je med mouka cukr vajicka a koreni a jedla soda(je to takovy svetly pernik)
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.11.2012 22:11  22443
AiwaiŠtramberské mi vozia naši priatelia zo Štramberka, mám rada orechové.
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 22:04  22442
tak sem si dneska doma zridila malou manufakturu.Pristi tyden jedu do prahy a tak sem si rikala co prazakum privezu(prazaci preci jenom maji vsechno), takze sem dneska vyrabela kozlovicke Štramberské uši. Hned na prvni pokus sem si udelala testo z kila mouky takze sem pekla od pul seste do osmi:-))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.11.2012 21:48  22440
Anka [22437]: Jo, to bude on.
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.11.2012 21:47  22439
AnkaTo je on! To si ešte kúpim. :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 16.11.2012 21:34 - Oblíbené kluby (00:07) 22438
Anka [22437]:
přesně tento máme v kuchyni na poličce a občas používáme :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.11.2012 21:26  22437
Takový mívala babička a zvládla v tom vše.
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.11.2012 21:12  22436
Ja mám mažiar z takého laboratórneho bieleho skloporcelánu a ide to v ňom skvelo. Predtým som ala taký mramorový, ten som darovala lebo tento je fakt lepší. A Babička tiež mala taký mosadzný, po takom starožitnom túžim.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.11.2012 16:26  22435
Aiwai [22433]: Babicka mivala kovovy hmozdir i palicku a slo to v pohode. Samotna ta palicka byla dost tezka, tak nebylo ai treba moc busit.
operator304 16.11.2012 16:26  22434
dlouho...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt