Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
lucky 20.11.2012 23:03  22474
Tak jo, děkuju za odpovědi :) Chci si uvařit omáčku na těstoviny podle kluků v akci, tak jsem dost zvědavá, jsem kuchařka začátečnice. Hodně bych chtěla ochutnat polévku, našla jsem plno receptů, ale nemám ten ponorný mixér.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 20.11.2012 16:30  22473
Taky si myslim, že jsou dyne jedle vsechny. Pestuju víc druhu a jedle jsou i tzv. Okrasné, jen se spís na jídlo nepoužívají, protože na to nejsou moc praktické.
aiwai Aiwai alea acta es 20.11.2012 14:04  22472
dneska sem spachala prave z tehle dyne, brambor a cibule, stouchane brambory. Samotnou mi ji manzel neji. Ale mne chutna i samotna misto brambor (podle manzela ma moc jinou a vyraznou chut), nebo jako kase.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.11.2012 09:54  22471
dýněTy oranžové vevnitř jsou oranžové i venku, jmenují se hokaido a jsou jedlé. jediné co bych nedopporučil je dělat plněnou dýní. Samotná dýně má takovou jalovou chuť. Takže rizoto, polívka, ttěstoviny...všechno super.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.11.2012 23:03  22470
Jeden pěstitel dýní říkal, že jedlé jsou všecky:-)
lucky 19.11.2012 21:16  22469
No právě že to o jedlosti nic neříká, to je ten problém proč jsem nevěděla, jestli to můžu na vaření použít nebo ne. Nechápu proč tam nenapíšou odrůdu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.11.2012 20:39  22468
Lucky [22464]: "Volné" v žargonu hypersuper neříká nic o jedlosti. Třeba pomeranče v síťce x volné (můžeš si vzít a zvážit třeba jeden).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.11.2012 20:27  22467
No, to pri nakupu vcelku moc nepomuze.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.11.2012 20:10  22466
LuckyMáslová dýně (pokud je zralá) je uvnitř hodně oranžová.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 19.11.2012 18:19 - Oblíbené kluby (02:20) 22465
kvitko [22463]: v pohodě, ne ? Člověk potřebuje nějakou tu špínu aby byl zdravý!
lucky 19.11.2012 18:06  22464
Vaří tu někdo z dýní? Které jsou jedlé a které ne? V obchodě měli u jedné popisek "k vaření", u takové oranžové jenom "dýně volná", tak jsem nevěděla jestli je k jídlu nebo ne. Proto jsem vzala radši máslovou, ale i tak bych radši věděla, jestli je nějaká nejedlá. V jiném obchodě měli u nějaké oranžové zase že jedlá není, tak jestli je nějaké rozpoznávací znamení jak poznat, která je která? Nevím jestli se dá spolehnout na úsudek pracovníků z Tesca, ty to tam nejspíš jenom naskládají a ví o tom kulový. Chci si poprvé uvařit dýňovou omáčku, akorát z té máslové bude asi taková vybledlá.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.11.2012 17:40  22463
Prkýnka plná bakterií, pomluvy nebo realita? Jsem si myslela, že to nebude tak hrozný:-)
ziggy 19.11.2012 10:21  22462
vinyl: zas takovy problem to pri jidle neni,proste to chytnu za ten ocasek a stahnu to z te krevety.ale urcite mas pravdu,ze by to slo i bez toho,udelat proste jen uhledny balicek.takhle to ale delal pri kurzu chef a vypada to efektneji :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2012 09:53  22461
ziggyPěkné! Jen technická, nejsou ty krevety s ocasem zabalené do rolky dost user unfriendly? Ocasek nechávám, jen když dělám krevety samotné aby byly za co chytnout. Ale vypadá to moc hezky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.11.2012 20:57  22460
To vypadá docela zajímavě!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt