Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
antekirt 25.7.2006 16:02  5192
Kolem tisícovky stojí snad nějaké designové doplňky. Obyčejný plastový mlýnek na pepř koupíš za 150 Kč. A to se vyplatí.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.7.2006 15:43  5191
azraelka [5187]: proč kolem tisícovky šmankote?
scalex Scalex 25.7.2006 15:35  5190
Jinak bych řekl, že chuťový rozdíl poznáš hlavně u bílého pepře. Ještě jsem nekoupil tak dobrý mletý bílý pepř, jaký si doma melu sám.
scalex Scalex 25.7.2006 15:34  5189
azraelka: mlýnek na pepř je opravdu výborná věc. Už jen proto, že nemele jen najemno, ale také drtí na hrubší kousky, což se taky hodí. Chuť není zas až tak hrozně rozdílná, ale každopádně čerstvě namleté jakékoli koření je lepší než to, které bylo nějakou dobu skladováno třeba i v ne zrovna vhodných podmínkách. Já osobně mám mlýnek levnější (okolo tří stovek) a jsem s ním spokojený.
gotreg 25.7.2006 15:33  5188
minimálně se vyplatí investovat alespoň do umělohmotného mlýnku s již nainstalovaným pepřem na jedno použití (resp. jednu náplň), rozdíl je (IMHO) neporovnatelný
azraelka 25.7.2006 15:23  5187
Uvažuju o koupi mlýnku na pepř a tak se chci zeptat, jestli je skutečně ta chuť čerstvě namletého pepře tak rozdílná, než když tam fouknu ten namletý ze sáčku. Vyplatí se investovat do mlýnku kolem tisícovky?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.7.2006 12:07  5186
ale ten maxigril vypadá zajímavě ;o))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 20.7.2006 00:00  5185
co t je za pekelnou fotomontáž???:-))))))))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.7.2006 21:22  5184
argentinské hovězíJe z mladých býků, spíše odrostlejších telat. Ale hlavně, díky stabilnímu počasí ty krávy vůbec nikdy nejsou v kravíně, ale celý rok se pasou v pampě. Přikrmování je blbost, bylo by dražší než ta tráva. Místa na chov hovězího je v Argentině habakuk.

V reálu to vypadá nějak takhle :-)

vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.7.2006 16:05  5183
ne, ze super býků :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.7.2006 14:56  5182
argentinský hovězíto je z nějakých superkrav bo co?
shelle Shelle - Good Service 19.7.2006 14:07  5181
VinylNijak, jen ty tresne byly z Argentiny. Ale jsem zvedava, tak me to zajimalo.

No, jsem rada, ze bez masa relativne vydrzim a tak mi vseobecne ta ruzna kvalita snad nemuze nijak vyrazne ublizit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.7.2006 13:58  5180
Dneska na Radiožurnálu vyprávěl nějaký "lobista" českého masného průmyslu, jak v Argentině a Brazílii krmí masokostní moučkou a růstovými hormony. Takže to maso je prý horší kvality než naše. Asi ho nikdy nejedl :-))

sirin: :-)))))

vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.7.2006 13:55  5179
ShelleTed ti vůbec nerozumím, jak souvisí třešně a banány s hovězím?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.7.2006 13:54  5178
hlavně pokud to nejezdí živé a neporáží se to až u nás ;o(((

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt