Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
azraelka 26.7.2006 07:25  5202
Díky za rady. Nevěděla jsem totiž, kde mám mlýnky hledat, na serveru nadoma.cz fakt pod tisícovku nejdou.
scalex Scalex 26.7.2006 01:01  5201
Já mám od Antonína ten celodřevěný (akrylátový je hezčí na pohled, ale mlecí mechanismus je u obou stejný).
mickeye 25.7.2006 23:17  5200
Mlýnek od Antonína ypadá skutečně luxusně. :)
Pokud jde o ty mlýnky od Kotányi tak se mi taky na poprvé stalo, že přestal mlít, ale holt sh*t happens. Z Kotányi můžu doporučit fantastický Chilli (chleba se špekem s namletým chilli prostě zbožňuju), Mořskou sůl a velice chutné Italské bylinky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.7.2006 21:38  5199
klupiDík! Tady si určitě něco vyberu.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.7.2006 21:34  5198
mlýnek od Antonína
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.7.2006 21:32  5197
klupimůžeš nějak přiblížit (fotka, odkaz, cena ap.) ?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.7.2006 21:30  5196
já bych doporučovala akrylátový mlýnek od Antonína .. vyzkoušený a chválený
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.7.2006 21:28  5195
EvelynTak to se mi u těch kupovaných jednorázovek fakt ještě nestalo.
Kolem 400,- Kč se pak už dají pořídit celkem rozumné mlýnky s kovovým mlecím mechanismem.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 25.7.2006 21:10  5194
Problém je v tom, že ten umělohmotný mlýnek od nejmenované značky, se po pár použití začal protáčet a nešlo umlít vůbec nic. To odradí od dalšího kupování či zkoušení.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.7.2006 20:14  5193
azraelkaod doby, co jsem si pořídila úplně obyč mlýnek na pepř (říkala jsem si aspoň na zkoušku), tak už jsem mletý nekoupila. Ta chuť je taky lepší, ale hlavně ta vůně!
Vyzkoušej pro začátek lahvičku s kořením (např. směs 4 pepřů) opatřenou již mlýnkem (sice umělohmotným) přímo od výrobce - mají v kdejakém Albertu nebo Jednotě, myslím, že je to od firmy Kotányi a stojí kolem 40-50 Kč. Není to tak závratná suma a vyzkoušíš si chuť čerstvě mletého pepře. Pak zapomeneš na předem namleté pytlíky.
antekirt 25.7.2006 16:02  5192
Kolem tisícovky stojí snad nějaké designové doplňky. Obyčejný plastový mlýnek na pepř koupíš za 150 Kč. A to se vyplatí.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.7.2006 15:43  5191
azraelka [5187]: proč kolem tisícovky šmankote?
scalex Scalex 25.7.2006 15:35  5190
Jinak bych řekl, že chuťový rozdíl poznáš hlavně u bílého pepře. Ještě jsem nekoupil tak dobrý mletý bílý pepř, jaký si doma melu sám.
scalex Scalex 25.7.2006 15:34  5189
azraelka: mlýnek na pepř je opravdu výborná věc. Už jen proto, že nemele jen najemno, ale také drtí na hrubší kousky, což se taky hodí. Chuť není zas až tak hrozně rozdílná, ale každopádně čerstvě namleté jakékoli koření je lepší než to, které bylo nějakou dobu skladováno třeba i v ne zrovna vhodných podmínkách. Já osobně mám mlýnek levnější (okolo tří stovek) a jsem s ním spokojený.
gotreg 25.7.2006 15:33  5188
minimálně se vyplatí investovat alespoň do umělohmotného mlýnku s již nainstalovaným pepřem na jedno použití (resp. jednu náplň), rozdíl je (IMHO) neporovnatelný

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt