Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.10.2007 16:03  10030
Mně tam připadají zbytečná ta vajíčka, ale pokud vám to tak chutná...
pankaplan panKaplan 14.10.2007 14:19  10029
Variace na rýži (s klobáskou a chilli omáčkou s meruňkovou příchutí)Recept je celkem snadný. Je to porce pro dva lidi (ale my jíme rádi a hodně):
Co potřebujete: Dva sáčky rýče, klobásu, zeleninu, sýr eidam (obyčejný), chilli omáčku (ta má byla s meruňkovou příchutí), sůl a pepř, dvě vajíčka.
Zatím co se vaří rýže se usmahne na kousky nakrájená klobása spolu s nakrájenou paprikou. Těsně před přidáním rýže jsem přidal chilli omáčku, rajčata a namlel jsem do toho pepř (já rád ostré). Tohle jsem nechal asi tři minutky podusit, pak jsem tam dal tu rýži a vajíčka. Na konec jsem přihodil na kostky nakrájený eidam a nechal ho trošku roztéct. Ten sýr mohl být zbytečný, ale mě to s ním chutnalo.
Na talíři jsem to ještě doplnil o čerstvou zeleninu a zbytek sýra. Bylo to pikantní, ale ta chilli omáčka s příchutí tomu dala hodně zajímavou chuť.
kokos kokos 12.10.2007 18:15  10028
kvitko [10023]: Viděl.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.10.2007 14:26  10027
protlakyměl jsem tu čest s jahodovým protlakem, ze kterého se dělají marmelády (třeba červená do koblih). Chutnalo to naprosto regulérně jako nedobrý rajčatový džus. Suroviny do protlaků jsou opravdu hrůzné.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.10.2007 14:19  10026
gotregAle nakonec to jistě kvalitně převaří nebo alespoň pasterizují, takže u nich dobrý... :-)
gotreg 12.10.2007 13:49  10025
To je zvláštní, jak se všude prsí HCCP, když jde člověk do výrobny, kde lisujou kelímky na jogurty, tak ho pomalu zataví do dezinfikovaného igelitu, ale o dům dál rvou do kečupu hlínu, zelená rajčata a pravděpodobně tam dle norem ISO i močí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.10.2007 13:48  10024
mankaUpečený taky nepoznám, ale když dělám třeba vosí hnízda z másla a z Hery, tak okamžitě.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.10.2007 13:47  10023
kokosA to tam opravdu rvali? Viděl si to? Nebyl to jen vytříděnej bordel?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 12.10.2007 13:33  10022
ad Hera vs. máslo v cukroví: Na mě to funguje jako idetifikátor - pálí-li mě po cukroví žáha, je z másla. Chuťově nepoznám. Ale já taky žádný obzvláštní gurmán/gurmet nejsem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.10.2007 13:03  10021
kokosZ hnusnýho protlaku dobrej kečup neuděláš :-))
kokos kokos 12.10.2007 13:02  10020
vinyl [10019]: Ono se to spíš týká protlaku až z něj je potom ten kečup.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.10.2007 12:59  10019
kokos"Rajčata zelené (ani růžové tam nebyli), plesnivé, stonky, hlína..."
LOL
Já věděl proč nejím kečup!
kokos kokos 12.10.2007 12:53  10018
Royal [10015]: Já ty správně upravené neviděl :-(

kvitko [10016]: Rajčata zelené (ani růžové tam nebyli), plesnivé, stonky, hlína. A na konci z toho leze krásně červená pasta. Tu hlínu snad odplavila voda.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.10.2007 12:30  10017
FoxkaNenasycené a jsou lepší a nejlepší jsou více nenasycené mastné kyseliny. Každopádně ze zdravotního hlediska je na tom máslo a palmový tuk skorem na stejno.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.10.2007 12:14  10016
kokosTak nám to pošeptej!.-)


[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt