Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
snowie 16.10.2007 20:42  10081
Že já jsem nemlčela...

Royal: Do placiček dáváme kdeco, ale brambory ani moc ne. Obiloviny (vařené či vločky), hrašku, houby, seitan, samozřejmě i běžnou zeleninu ... Jinak já jím všechno KROMĚ masa, což je kupodivu docela dost věcí...
Kokos: Jistěže ten 1 kg masa nahradím něčím jiným... opravdu to chápu.

Zapomněla jsem, že nejsem normální... Nebojte, už se to nestane.
kokos kokos 16.10.2007 16:28  10080
Snowie [10077]: Pokud z výrobku o celkové váze 1,1 kg odebereš 1 kg tak to asi nebude podobné. Nebo opravdu nevidíš ten rozdíl?
keosan 16.10.2007 12:20  10079
Royal do placiek ? Muka, zemiaky, ci tekvica, cukety... :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.10.2007 09:58  10078
SnowieMám v rodině vegetariána. A jo, jíte hlavně zeleninu, vždyť mimo ni a masa už zbývají jen mléčné výrobky a vejce.
Pro zjednodušení jsem do zeleniny zahrnul i obilí a výrobky z něj. :o))

Co dáváte do placiček? Brambory? Pak je to asi bramborák.
Ale nechť, nerad bych, aby tu vzikl nějaký flame z vegetariánství. Nech si své kořínky - já ti své maso cpát nebudu. :o))
snowie 16.10.2007 09:50  10077
RoyalProč si včšichni myslí, že vegetariáni jí hlavně zeleninu? :-/
Například podobné placičky, jaké popisuješ, děláme často i bez masa :-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.10.2007 05:27  10076
Tak včera - večeře pro 5 osob:
Kilo vepřové mleté, jedna nadrobno nakrájená cibule, jedna rozmočená houska, tři lžíce hladké mouky, tři vejce, pět lžiček Adžiky, sůl a pepř podle chuti. Řádně rozhňácáme a na rozpáleném oleji tvarujeme placičky. Podáváme s pečivem nebo bramborem, kdo chce, může jíst s hořčicí, tatarkou či kečupem.
Sám pro sebe bych dal Adžiky o dvě lžičky víc, tedy sedm.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.10.2007 05:22  10075
SnowieVzpomenu si na tebe 2.11 až se budu cpát ovárkem. Zkusím si představit jak místo toho papám mrkvičku, brokolici a patizon.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.10.2007 05:17  10074
IdunnFakt? Neměl by sis přečíst odkaz ze 10042?
kokos kokos 15.10.2007 18:47  10073
Tak ono taková mírně rozteklá mrkev taky není nic moc :-))
snowie 15.10.2007 17:15  10072
Vegetariánství má své výhody - člověk nemusí řešit čerstvost či vyzrálost masa :-))
idunn 15.10.2007 16:13  10071
tohle mi hlava nebere - vyzrálý maso??? to je hnijící maso... tady se člověk pobaví
kokos kokos 15.10.2007 13:28  10070
Ty jóóó. Scalex bude rozdávat zeleninu :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.10.2007 13:14  10069
Jo, doporučuju Keosanovi eskymáckou stravu. Potom by byl třeba pokoj (a Tigo by vyhrála):-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 15.10.2007 13:07  10068
Ovsem chci mit pravo prvni rany, nezapominejte, ze jsem ho nominovala ja a rvala se za to jako lefice :)
(take pardon za OT)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.10.2007 13:07  10067
keosanTy jsi fakt mdlého rozumu. To, že je maso vyzrálé neznamená, že není čerstvé. Je stále čerstvé, ale po vyzrání je vhodnější pro kuchyňskou upravu. Jedním z důvodů, proč je jihoamerické hovězí výrazně kvalitnější a chutnější než naše, je také delší doba vyzrání masa.

Co se týká těch eskimáků, jistě sis přečet, že rybí nepotřebuje vyzrát, podobně kuřecí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt