Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.10.2007 11:42  10096
keosanTy mi prosím tě radši neraď.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.10.2007 11:41  10095
Tigo: Vtipné! včera ve zporávách říkali, že nějaký poslanecký pako chce smažák ochránit ochranou známkou původu.

Mountbatten: karbanátky si dám v tejdnu u televize, ne na návštěvě.
keosan 17.10.2007 11:40  10094
vinylDa sa pomerne chutne i bez masa.

Napr. take sojove maso/kocky, dobre ochutene, oprazene + varianty pripravy na sposob ciny, pripadne na sposob smazeneho rezna s volskym okom, priloha napr. pecene zemiaky. K tomu kysla kapusta, alebo nejaky salatik. Da sa to pripravit, len to treba dobre ochucovat.

Vyborne s hubami su napr. aj francuzske zapecene zemiaky s hubami, pripadne i so zapecenou kyslou kapustou. Alebo kolozvarska kapusta s ryzou /a miesto masa huby, ci dobre ochutene sojove maso/.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.10.2007 11:39  10093
Zeleninove karbanatky (a s nivou treba)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.10.2007 11:36  10092
Smazeny syr, klasika :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.10.2007 11:29  10091
Přemýšlel jsem, že pozvu kámoše vegetariana, co byl dlouho mimo republiku, na večeři. Vegetariánské mě napadaly jen předkrmy (rizoto s houbama, cuktey, lilky na různé způsoby, těstoviny...) ale prostě jsem nevymyslel hlavní chod. Bez masa mi to vždycky přijde takové ubohé.
snowie 17.10.2007 11:17  10090
Vegetarián jsem pět let, takže si dobře pamatuju chuť masových karbanátků :-) Omlouvám se za špatně použité slovo, ano, není to stejné. Je to jiné :-))
kokos kokos 17.10.2007 07:31  10089
Snowie [10081]: Jinak se připojuji k Royalovi 10086.

Pokud to vyznělo nějak osobně tak promiň.
A zcela jistě normální jsi (jen tedy nejíš to maso no).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.10.2007 07:26  10088
FoxkaNojo, asi nejsou. Ovšem když má někdo na zabijačce na talířku ucho...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.10.2007 07:11  10087
RoyalOvšem křupavky taky nejsou maso :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.10.2007 06:54  10086
SnowieProč bys měla mlčet? Že nejíš maso a že si uplácáš placky z vloček místo masa je tvoje věc a jistě i svým názorem a chuťovými zkušenostmi leckoho obohatíš.
Nejsi normální. Nejíš maso, zatímco "normální" většina populace je všežravá a maso baští. Já třeba zase nejím zadělávanou mrkev a z masa nenávidím křupavky. Taky třeba nemusím fazole atd. Co je na tom ale špatného, že někdo něco nejí?
kokos kokos 16.10.2007 21:50  10085
Snowie [10081]: Já zas nechápu jak může někdo tvrdit, že je stejný. Já na rozdíl od tebe jím maso i vše ostatní. Takže ti něco prozradím - není to stejné, není to podobné. Je to prostě něco jiného. A klidně ti přiznám, že je to dobrý, ba dokonce někdy i lepší než masové placky. Prostě jak píše makovec - imitace karbanátku a možná ještě chutnější :-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.10.2007 20:43  10083
dokonala imitace karbanatku. mozna jeste o neco chutnejsi
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.10.2007 20:43  10082
nejlepsi takovyhle placicky je falafel
snowie 16.10.2007 20:42  10081
Že já jsem nemlčela...

Royal: Do placiček dáváme kdeco, ale brambory ani moc ne. Obiloviny (vařené či vločky), hrašku, houby, seitan, samozřejmě i běžnou zeleninu ... Jinak já jím všechno KROMĚ masa, což je kupodivu docela dost věcí...
Kokos: Jistěže ten 1 kg masa nahradím něčím jiným... opravdu to chápu.

Zapomněla jsem, že nejsem normální... Nebojte, už se to nestane.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt