Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.10.2007 13:56  10131
vinylZapečené těstoviny třeba s houbami nebo se špenátem snad nejsou jen předkrm.. Nebo brambory zapečené s pórkem a několika druhy sýrů.. mňam
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.10.2007 12:42  10130
Shellko, pokud doma zbyly papriky, vyzkouším. :-)
shelle Shelle - Good Service 17.10.2007 12:38  10129
Teketapa [10127]: Naprosto primitivne jen udelam "lodicky" (pulky nebo tretiny paprik), do toho nasypu nastrouhanou nivu, lehce posolim a posypu provensalskym ci italskym korenim, kapicku oliv oleje a pecu.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.10.2007 12:35  10128
vinylCo plněné pečené papriky po řeckém způsobu? Dovnitř zeleninový mišmaš s vařenou rýží a sýrem, koření se kořením alá gyros, česnekem plus špetkou skořice.
Přesný recept bude někde na netu nebo doma v mé řecké kuchařce (pokud si vzpomenu a písnu ho sem, bude-li zájem).
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.10.2007 12:23  10127
Shelle: jako papriky plněné nivou? to zní hodně zajímavě. :-)
keosan 17.10.2007 12:21  10126
A co dobry napad, ktory vzdy funguje ? Opytat sa dotycneho, co mu chuti ? :-)
shelle Shelle - Good Service 17.10.2007 12:21  10125
vinyl [10124]: Plus bys mohl udelat plnena rajcata a papriky, pecena (grilovana) ci houby, jestli je ji.

Protoze tohle take clovek nedela tak casto. Ja delam ted papriky jen s nivou a utloukla bych se po nich. Na rajcata jsem vetsinou lina. Takze me masovou bys treba tim pekacem rajcat a paprik uctil. A salatem teda, ja jsem salatova.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.10.2007 12:17  10124
shellevýborný nápad, díky!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.10.2007 12:13  10123
Jsem jednou ochutnala smaženej balkánskej sýr. Nebylo to špatný.-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.10.2007 12:13  10122
Mne by oblazily zas ty zeleninovy karbanatky s nivou. Neumim je,resp.mne se nedarej:-( Takze.....
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.10.2007 12:13  10121
Royal: lasagne s balkánem... jak je děláš?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.10.2007 12:10  10120
vinylkdybys chtěl uctít bez masa mě, tak by na to stačily langoše, bramboráky nebo sejkory.
Lasagne zapečené s balkánským sýrem (provensálské koření a česnek)
shelle Shelle - Good Service 17.10.2007 12:10  10119
vinyl [10118]: Syrove fondue?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.10.2007 12:08  10118
Shelle: to se mi spíš hodí jako předkrm, ale asi jediná možnost.

Tigo: zhoubná závislost :-)
renda Renda 17.10.2007 12:08  10117
Tak jestli si Tigo da smazak, tak ja se hlasim o tu opustenou kytu;-P

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt