Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 23.10.2007 09:45  10209
RoyalMálo tekutiny, to je IMHO celý ten fígl.

phanny
V tom případě se na ty předvařené použije jen míň bešamelu, ale jinak by to mělo fungovat stejně, ne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 09:32  10208
phannyCelou dobu si to myslím. Já používám nějaké italské, taky tam nepíšou nic o předváření ale bez něj jsou podešvoidní.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 23.10.2007 07:21  10207
Podle reklamy jsem nedávno dělala zapečené těstoviny, které jsem do pekáče nasypala syrové. Udělaly se taky, jen se to musí dostatečně zalít vodou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.10.2007 19:59  10206
lasagneJsou 2 druhy, normální, které se vařit musí, a předvařené.
snowie 22.10.2007 19:19  10205
Lasagne určitě nepředvařovat, stačí dost bešamelu. Ještě nikdy jsme s nimi neměli problém :-)
kokos kokos 22.10.2007 18:31  10203
Taky se připojuji k nepředvařování lasagní. A zatím vždy v pohodě. Asi to fakt chce hodně té omáčky.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.10.2007 14:48  10202
V životě jsem lasagne nepředvářela a pokud se dostatečně prolijou při prokládání tekutinou, tak se uvařej v pohodě při pečení. Ještě se matlat s předvářením...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.10.2007 10:02  10201
RoyalJá jsem se poprvé bála vařit lasagne dohromady, aby se mi neslepily, takže jsem asi hodinu předvářela vždy 3 pláty, oddělovala je v hrnci vařečkou a pak pokládala na utěrky... Děs! Od té doby už připravuju z nepředvařených a taky to jde.
pankaplan panKaplan 22.10.2007 09:50  10200
RoyalJasně, ten olej jsem měl za samozřejmost :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2007 09:49  10199
pankaplanSpař a vyndej na talířek. Fakt ale musej bejt mastný.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2007 09:48  10198
sigiVrtala mi hlavou ta tvá topinka. Taxem ji včera zkusil a nějak mě nepřesvědčila. Udělal jsem si na zkoušku jednu podle tebe a druhou podle sebe - horkou topču načesnekovat, vrátit na pánev a rychle polít vejcem z obou stran a jíst ještě s tenkými plátky česneku pokladenými navrch. Předpoklad je chleba dobře osolit a tím česnekem nešetřit. Do vajíčka taky sůl a trošku chili.

Jestliže topča s česnekem způsobí stružky tekoucího potu, tak ta tvá je něco jako piškoty s vanilkovým krémem.
pankaplan panKaplan 22.10.2007 09:48  10197
gotreg 10182Díky, vyzkouším. Vypadá to bezpečnější než je tam nechat vařit celou dobu...
gotreg 22.10.2007 09:44  10196
Tak nějak to bude....
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2007 09:41  10195
gotregNo, taxi je tam nasypal tak, že se ti mezi ně ta mastná voda nedostala. Nebo tam toho oleje bylo málo. Nebo byl vyjetej.
gotreg 22.10.2007 09:38  10194
Lasagne se mi slepily i přes ten olej. Jinak bych s tím neexperimentoval, žáno...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt