Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 12:37  10223
SirinPřekrývají se tím, jak se snažím jednu každou vrstvu mít neděravou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.10.2007 12:33  10222
Dělám jen klasiku, boloňská omáčka (rajčata, mleté hovězí, cibule, česnek, oregano, pepř, sůl, červené víno, příp. masox), bešamel, parmezán (hooooodně). Vrstvy skládám přes sebe (jednou podélně, jednou napříč) a každou vrstvu nudlí udusám.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.10.2007 12:32  10221
Ty dáváš víc plátků lasagní rovnou na sebe?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 12:29  10220
Když tak nad tím koumám, tak tam dám lasagní spíš dvacet pět. Pět vrstev po pěti.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 12:26  10219
Já mám šišatej skleněnej pekáček. Vyjde mi tam půl kila mleté, čtyřicet deka sýra a cca dvacet lasagní.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 12:25  10218
phannyTa hodina pečení je možná to nejdůležitější.
Dáš nějaký solidní recept?
Nebo děláš jen variace na téma mletá/sýr/bešamel?

Co tak lasgne nějak zajímavě na sladko?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.10.2007 12:24  10217
Mám takovou menší zapékací misku, podobnou těm, co dávají v pizzerkách, ale tam je nedávají úplně plné.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 12:23  10216
SirinMalej pekáček. Budeš to mít na dvakrát. Míň asi nemá cenu dělat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 12:22  10215
phannyJá to mívám něco mezi.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.10.2007 12:04  10214
Konečně vidím konečný stav:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.10.2007 12:03  10213
Kolik lasagní nakrmí dva průměrný strávníky?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.10.2007 12:00  10212
Royal psal, že se mu lasagne rozjíždejí, což se mi nestává. V mém podání vypadají nějak takhle
. Ale po webu je spousta verzí nějak takhle, hodně omáčky a málo nudlí, pak to asi nedrží.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.10.2007 11:53  10211
lasagnejá je dělám oboje úplně stejně a peču je dost dlouho, určitě přes hodinu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.10.2007 10:00  10210
mankaNeříkám, že to není tak.
Na předvařené bych dal bešamelu stejně jako na nepředvařené. Podle mě tam je proto, aby všechno hezky spojil a zvlhčil.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 23.10.2007 09:45  10209
RoyalMálo tekutiny, to je IMHO celý ten fígl.

phanny
V tom případě se na ty předvařené použije jen míň bešamelu, ale jinak by to mělo fungovat stejně, ne?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt