Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 22:26  10243
phannyMám dojem, že to, co dělá manžel (ztužený tuk + voda + mouka), bylo původně s pivem. Zeptám se ho.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 21:43  10242
Hmm, někde jsem měl recept na štrůdl kde bylo těsto s pivem (a bylo to moc dobré, ale je to hromada let).
nenufer 27.10.2007 20:57  10241
Na slovensku predavali casto cesto na strudl a nebolo to listove ale to je uz davnejsie (6 rokov) a teraz som tam uz dlho v obchode nebola :-)
Takze priznavam ze tiez vyrabam strudel z listoveho cesta.
gvi 27.10.2007 18:48  10240
Foxka [10239]: no manžel dělající štrůdl asi taky není k zahození...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 18:42  10239
Manžel dělá štrúdl buď z testa v kombinaci hera+tvaroh+mouka, nebo ztužený tuk+mouka+voda - oba jsou moc dobré.
gvi 27.10.2007 16:54  10238
phanny [10237]: no je fakt, že i babička od objevu kupovanýho listovýho těsta taženej snad nedělala...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 16:47  10237
gviJo, originál štrůdl je taženej. Přiznám se bez mučení, listové těsto umím a je to onanie, ale tažený těsto úplná pakárna. Občas se nechá koupit hotový jako těsto "filo". A osobně mi navíc štrůdl nejvíc chutná z listového.
gvi 27.10.2007 16:44  10236
phanny [10234]: to ne, ale na štrůdl normálně těsto je...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 16:43  10235
phannyŠlo by zamrazit, ne? Ale já byhc se do toho nepouštěla, vždycky v kuchařkách jen čtu tu složitou přípravu, překládanáí a vyvalování...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 16:37  10234
gviDost pochybuji, že je tady takový masochista, který si vyrábí listové těsto doma. Navíc to z méně než kila mouky prakticky nejde /a co potom s 2 kily těsta, že). Ale je fakt, že takové máslové listové těsto nemá chybu.
gvi 26.10.2007 21:53  10233
Tak se musim pochválit, poprvé jsem pekla štrúdl (teda no jo, přiznávám se, z kupovaného listového těsta), ale stejně se vydařil...
snowie 26.10.2007 20:42  10232
vinylPročpak? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.10.2007 13:17  10231
Včera jsem zhlédl malý kousek filmu Moloch, což je velmi autentické (podle deníku jednoho z přítomných) zpracování jednoho dne v životě Adolfa Hitlera v jeho sídle. V tom kousku velmi důrazně propagoval vegetariánství!! Musel jsem se pousmát.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.10.2007 13:11  10230
royalTak nás pozvi:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.10.2007 12:53  10229
Mořský jazyk se špenátemNa žádost Denise do pošty uvádím recept, který jsem zmínil v Co právě jíte. Pochází z Mackovy kuchařky pro snoby, kde je připraven z mořského jazyke, lze však použít libovolné bílé filety, třeba diskutovaného Pangase.

V kastrolu společně s solí, pepřem, proslisovaný stroužkem česneku na bílém víně spaříme špenátové listy (700g).
Jemně nasekanou cibulku zesklovatíme na másle (1 lžíce), přidáme čerstvý tymián a mléko (1/4 litru), osolíme opepříme a 5 minut povaříme. V jiném kastrolu rozpustíme další lžíci másla, přísypeme mouku (1 lžíce) a připravíme jíšku. Přilejeme za neustálého míchání tymiánové mléko. Přídáme šlehačku (200 ml) a povaříme až omáčka zhoustne. Odstavíme z ohně a vsypeme parmazán (3 lžíce) a dle chuti osolíme a opepříme.

Máslem vymažeme pekáček, na dno položíme 4 filety Jazyka(u Pangase budou stačit dva, je větší), pokryjeme špenátem, vložíme zbylé 4 filety a zalijeme omáčkou. Pečeme 12 minut v troubě na 200 stupňů. Pangase asi dýl, tak 17-20 dle mého.

Doporučené víno pochopitelně bílé, nejlépe Savignon (Macek doporučuje Pouilly Fumé, což je Savignon Blanc z oblasti Loiry)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt