Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 29.10.2007 09:14  10252
delal jsem si o vikendu jako prilohu ke kureti pohanku, bylo to takove podivne. Mate s tim nekdo vetsi zkusenost. V jakych variantach se da koupit pohanka? Babicka mela jenom zlomkovou, vcera jsem byl v tesku a jinou jsem nenasel. Predpokladam ze nekde ve drave vyzive toho bude vic :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.10.2007 09:07  10251
vinylV létě měli i lasgne, i parmazán. To víš, jsme rekreační středisko, v létě všechno, po sezóně hovno.

S tou Mozzarelou je to kdovíjak. Asi někdo nastrouhal nějaký tvrdý sýr a bůhvíproč na to napsal "Mozzarela". Je to blbost asi jako pošírovaný sněhulák. Je to snad polský nebo jaký výrobek, nepátral jsem po tom.

Grand Moravia je asi v díře jako jsme my ještě neprodejnější artikl než parmazán. Ten má aspoň jméno trošku známé mezi lidmi. GM je jen levnější varianta pro znalé.
Pro nás líné je výhodné nakupovat ve větších hypermarketech typu Interspar či Hypernova (podotýkám, že samy řetězce své provozovny rozdělují na malé a velké), kde se většinou dostane alespoň o trochu víc, než v socialistické Jednotě.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.10.2007 08:53  10250
RoyalNo jo, asi lazaně moc lidí na vesnici nedělá :-)

Zase ale strouhanou mozzarelu jsem nikde neviděl ani ve městě. To tam neměli ani Gran Moravia?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 29.10.2007 08:50  10249
Royal: Vítej v realitě. :-D
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.10.2007 08:30  10248
Žít na vesnicije tragedie. Šel jsem koupit lasagne a ani Plus ani Lídl je neměli. Vyrobil jsem tedy lasagne bez lasagní a to tak, že ze špaget.
Totéž o parmazánu - po celé vsi nedostat parmazán. Nakonec jsem koupil cosi strouhaného s názvem "Mozarella". Posloužilo to, jen k té "správné" Mozarelle (bochánek v nálevu v igelitovém sáčku) to mělo dost daleko.
denise 28.10.2007 18:32  10247
Já dělám štrůdl z bílého jogurtu, hl. mouky a Hery jsou z toho 4 štrůdly. Plním nasladko nebo naslano.
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 28.10.2007 11:45  10246
babička dělávala štrůdl z nějakého bramborového těsta
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 22:33  10245
Štrúdl z piva125 g ztuženého tuku
250 g hladké mouky
trochu soli
8 lžic piva (nebo vody)

U nás doma se prý dělá rovnou z celé Omegy, tj. dvojitá dávka, mouka napůl hladká a polohrubá (neptejte se mě proč) a jsou z toho 2 plechy (manžel štrúdl nebalí, ale dává na plech plát těsta, náplň a opět plát těsta).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 22:26  10243
phannyMám dojem, že to, co dělá manžel (ztužený tuk + voda + mouka), bylo původně s pivem. Zeptám se ho.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 21:43  10242
Hmm, někde jsem měl recept na štrůdl kde bylo těsto s pivem (a bylo to moc dobré, ale je to hromada let).
nenufer 27.10.2007 20:57  10241
Na slovensku predavali casto cesto na strudl a nebolo to listove ale to je uz davnejsie (6 rokov) a teraz som tam uz dlho v obchode nebola :-)
Takze priznavam ze tiez vyrabam strudel z listoveho cesta.
gvi 27.10.2007 18:48  10240
Foxka [10239]: no manžel dělající štrůdl asi taky není k zahození...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.10.2007 18:42  10239
Manžel dělá štrúdl buď z testa v kombinaci hera+tvaroh+mouka, nebo ztužený tuk+mouka+voda - oba jsou moc dobré.
gvi 27.10.2007 16:54  10238
phanny [10237]: no je fakt, že i babička od objevu kupovanýho listovýho těsta taženej snad nedělala...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.10.2007 16:47  10237
gviJo, originál štrůdl je taženej. Přiznám se bez mučení, listové těsto umím a je to onanie, ale tažený těsto úplná pakárna. Občas se nechá koupit hotový jako těsto "filo". A osobně mi navíc štrůdl nejvíc chutná z listového.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt