Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.10.2007 09:15  10265
kvitko [10262]:
hm nenakupovala... protože jsem ho ve čtvrtek koupila v Tescu na Andělu.o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.10.2007 09:07  10264
Tak jsem včera udělal dršťky dle receptu co jsem sem dával - 9399. A musím říct, že vynikající. Velmi jemné a měkké dršťky společně s parmazánem a čerstvou petrželí tvořily pozoruhodnou kombinaci. Ovšem asi jen pro toho, kdo nemá k dršťkám odpor, žena ani neochutnala.
snowie 30.10.2007 08:18  10263
Nejlepší ohřáté lasagne jsou na pánvi! Tomu se žádný ohřev v mikrovlnce nemůže vyrovnat. Zkuste to :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.10.2007 08:13  10262
muflonekA nakupovalas v Penny?.-)) Klasickej sedlčanskej měli/asi ještě maj za 15,90!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.10.2007 06:48  10261
panKaplanNemusí se předvářet, už to vím. Jen se musí péct tak třičtvrtě hodiny až celou, podle teploty.
Dobré jsou ještě za tři dny - ohřáté v mikrovlnce.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 29.10.2007 19:22  10260
rychlonoh [10258]:
NO jak bych to řekla... o víkendu máme akci... a to je můj příspěvek...
alchymista 29.10.2007 19:20  10259
to je tak na týden :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 29.10.2007 19:16  10258
21 hermelinu? na jak dloho to vidis nez to seze.. tedy snis :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 29.10.2007 18:07  10257
tak poprvé naloženo.o)))) 21 hermelínů... ale musím ještě pro trošku slunečnicového oleje - nějak my nevystačil jedna lahev 3l druhá asi 1,5 litru.o)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.10.2007 15:44  10256
Víno a vařenígrr, už na základní škole se děti učí, že etanol vře při baj voko 78°C. Pokud podleju omáčku červeným vínem a převařím, tak tam z toho alkoholu jaksi nic nezbude! Zato chuť toho červeného zůstane.
pankaplan panKaplan 29.10.2007 15:35  10255
Tak hlásím, že operace lasagne se obešla bez větších komplikací a nehorázně jsme se předlábli. Panzani se ukázaly jako skvělá volba. Předvářeli jsme je a udělali jsme dobře. Jen se mi to zdálo trošku mastnější, v receptu se uvádělo červené víno, místo toho jsme použili na podlití obyčejnou vodu (dotyčná se musí velkým obloukem vyhýbat jakémukoliv náznaku alkoholu). Lasagne byly dobré ještě večer, ohřáté v mikrovlnce.
Takže díky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.10.2007 11:36  10254
Ohlašuji opět akci na hermelíny! V Penny v pátek zakoupen sedlčanský Vltavín za krásných 17,90! Už se jich několiv koupe v nálevu:-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 29.10.2007 09:15  10253
tada je o pohance 9655 - kurna kdybych ja prvni hledal a pak psal.... sorry
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 29.10.2007 09:14  10252
delal jsem si o vikendu jako prilohu ke kureti pohanku, bylo to takove podivne. Mate s tim nekdo vetsi zkusenost. V jakych variantach se da koupit pohanka? Babicka mela jenom zlomkovou, vcera jsem byl v tesku a jinou jsem nenasel. Predpokladam ze nekde ve drave vyzive toho bude vic :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.10.2007 09:07  10251
vinylV létě měli i lasgne, i parmazán. To víš, jsme rekreační středisko, v létě všechno, po sezóně hovno.

S tou Mozzarelou je to kdovíjak. Asi někdo nastrouhal nějaký tvrdý sýr a bůhvíproč na to napsal "Mozzarela". Je to blbost asi jako pošírovaný sněhulák. Je to snad polský nebo jaký výrobek, nepátral jsem po tom.

Grand Moravia je asi v díře jako jsme my ještě neprodejnější artikl než parmazán. Ten má aspoň jméno trošku známé mezi lidmi. GM je jen levnější varianta pro znalé.
Pro nás líné je výhodné nakupovat ve větších hypermarketech typu Interspar či Hypernova (podotýkám, že samy řetězce své provozovny rozdělují na malé a velké), kde se většinou dostane alespoň o trochu víc, než v socialistické Jednotě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt