Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.10.2007 20:48 - Oblíbené kluby (16:08) 10281
Snowie [10274]: a to delate ze zbylych brambor? Studenych nebo teplych?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.10.2007 18:58  10280
hodit na panev nastouchat, zasypat snitlikem a nechat vyrobit opecanky :))))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.10.2007 18:57  10279
obe verze delam nikoliv ze zbytkovejch brambor, ale z velkyho hrnce brambor uvarenych jen proto aby vychladly a byly opeceny .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.10.2007 18:56  10278
hodit na panev, opict, posypat grilovacim korenim, sezrat. pripadne osmahnouzt mirne cibulku, prisypat brambory a opict i s cibulkou a opet sezrat
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.10.2007 18:38  10277
Hodit na pánev, osolit, očesnekovat, jíst s mlíkem nebo kefírem. Mňam! Ale to je taky málo invenční, takže nic.-)
renda Renda 30.10.2007 18:27  10276
Ze zbylejch brambor delam bramborovy placky - ty muzu kdykoliv v jakymkoliv mnozstvi
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 30.10.2007 18:18  10275
zní to šíleně, ale je to moc dobré: osmahnout cibulku, když už je skoro do zlatova tak na pánvi zasypat paprikou,dokud ta neztmavne a nerozvoní se, na to přidat brambory nakrájené na menší kousky, pořádně oválet v té cibulce a nechat trochu opéct. Mezitím udělat těstovny, ideální jsou fleky. Těstoviny slít a zamíchat do nich ty bramobry (tak 50/50), osolit, podávat. Paprikou je myšleno koření, ne zelenina. Recpet je původem z jižního Slovenska
snowie 30.10.2007 18:17  10274
My děláme matlačku: brambory rozšťoucháme, smícháme s kyselým zelím a osmaženou cibulkou. Pro masožravce možno přidat opečenou slaninu.
gotreg 30.10.2007 18:16  10272
to je hlavní jídlo samozřejmě
trilli 30.10.2007 18:14  10271
a to je pak zase jako příloha nebo jako hlavní jídlo?
gotreg 30.10.2007 18:13  10270
na to mam jen neinvenční recept smažených brambor (na sádle, s cibulkou, slaninou a houbami)
trilli 30.10.2007 18:10  10269
co prosím děláte, když vám doma zbydou vařené brambory?
nemáte na ně nějaký rychlý a moc chutný recept?
díky

já je opekla, okořenila a kydla na to vejce a strouhaný sýr - bylo to dobré, ale přišlo mi to málo invenční :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.10.2007 16:43  10267
kvitko [10262]: měli tam ty dvojbalení za 38 Kč - asi.o)
pankaplan panKaplan 30.10.2007 16:16  10266
phannyTo je sice hezký, ale to nic nemění na tom, že cokoliv má společného s alkoholem té dotyčné nesmí do baráku.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.10.2007 09:15  10265
kvitko [10262]:
hm nenakupovala... protože jsem ho ve čtvrtek koupila v Tescu na Andělu.o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt