Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 31.10.2007 09:36  10296
makovecJj, z normalne oloupanejch, uvarenejch. Pripadne kdyz varim ve slupce a zbydou, tak z tech.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.10.2007 09:36  10295
10291 doplněníJe potřeba nezapomenout přidat ty dršťky :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 31.10.2007 09:32  10293
hele, rendi, ty je delas s takhle varenejch brambor ? ja je dycky delam z tkovejch tech co se varej ve slupce
renda Renda 31.10.2007 09:26  10292
RoyalBrPlacky jednoduse:) Nastrouhat vareny studeny brambory, hrubou mouku, vajicko, osolit, prohnist, vyvalet, vykrajet, usmazit. Jo a co se pomeru surovin tyce, tak primerene, primerene:)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.10.2007 09:14  10291
Dršťky po baskickuZ předchozího dne mi zbylo ještě trochu uvařených dršťek, tak jsem udělal ještě dršťky po baskicku. Trochu modifikované, dle doma přítomných surovin.

Kořenovou zeleninu, cibuli,tymián, česnek a chorizo orestovat, zalít červeným vínem (originálně bílým), přidat rajčat v plechovce (přidal jsem pár cherry mírně za zenitem a rozmačkal, přidáme chilli a hřebíček (ten jsem nedal), chvíli podusíme a je hotovo. Podáváno s bagetou.

Oproti předchozí úpravě (9399) nevynikne tolik jemná chuť drštěk, ale jídlo je velmi zajímavé, díky chrizu a chilli příjemně pikantní.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 31.10.2007 08:00  10290
bramboryNebo zapíct v pekáčku osolené s česnekem a sádlem/škvarky. Pravda, tohle se dělá z malých syrových ale z vařených už jsem to taky dělal a je to jedlé. (Brambory "na psa".)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 31.10.2007 07:56  10289
Renda (nejen)Bramborový placky. Jak?
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 31.10.2007 07:22  10288
Smallblotaha, děkuji :)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 31.10.2007 06:45  10287
MrMar: hmmm cervene vino? nevim pivo? hmm kdo vi
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 31.10.2007 00:26  10286
panKaplan [10266]: Tak to máš docela blbý :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 30.10.2007 21:26  10285
Když se tu zmínil Hermelín, nedal by se naložit do něčeho jiného než do oleje? Ten mastnej mi opravdu nejede, ale samotný hermelín mám moc rád, takže bych nějaké alternativní naložení uvítal...
snowie 30.10.2007 21:24  10284
Studené se dají ohřát tak, že se přihodí na osmaženou cibulku a pak nakonec se zamíchá to zelí.
snowie 30.10.2007 21:23  10283
zblunceLepší je to z teplých :-)
smallblot 30.10.2007 21:16  10282
beruthielTo jedlo sa nazyva granatir :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.10.2007 20:48  10281
Snowie [10274]: a to delate ze zbylych brambor? Studenych nebo teplych?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt