Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
trilli 1.11.2007 14:24  10370
co je to "přepuštěné máslo" ? jako rozehřáté? díky
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2007 12:36  10369
vinylKoupený v Makru, moc dlouho ho v mrazáku nemám. Ale jinak není špatnej, jen ta lehoulinká nahořklá chuť. Citron dávám.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2007 12:27  10368
kvitko: bůhví v jakým stavu to mrazej, a taky jak dlouho to máš v mrazáku. Možná je ten losos zralej na vyhození.

2rms: Citron jsem na rybu ještě nepoužil.

Royal: Štika je luxusní ryba a okoun spíš plevelná. Co jsem lehce zkouknul ten recept, je na něj štiky dost škoda.
2rms 1.11.2007 12:02  10367
Já použil obligátní tresku, jak je uvedeno v návodu :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.11.2007 12:00  10366
To Ceviche vypadá dobře. Zkusím sehnat rybu - u rybníka to snad nebude problém.
Teď co na to použít, mně by se líbila štika nebo okoun.
2rms 1.11.2007 11:37  10365
Ještě teda je dobrý to naložit v mléku, to hořkosti zbavuje ještě lépe...
2rms 1.11.2007 11:36  10364
Předpokládám, že ptát se, zda jste použili citron je jako ptát se uživatele, co mu něco nejde na PC, zda už zkoušel restartovat...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2007 11:34  10363
Když jste u těch ryb, máme doma podkovy nějakýho lososa a zdá se mi lehounce nahořklej po upečení. Dá se s tím něco dělat nebo to tak prostě je?
2rms 1.11.2007 11:28  10362
Já dělám ryby leda smažený (mohu doporučit v česnekovém těstíčku (mouka, mléko, vajíčko, sůl, česnek - nahňácat to na rybu, osmažit, ve zbytku těstíčka obalit olivy (nejlépe s mandlí) a rovněž osmažit - podávat s bramborovou kaší). A na těch se ta předešlá zmraženost nijak zásadně neprojeví.
Pak jsem z ryby (tentokrát "čerstvé" (taková ta nezmražená, položená na ledu) zkoušel Ceviche, ale řekl bych, že jsem to přehnal s cibulí :)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 1.11.2007 11:22  10361
To si spis pockam,na rybarskou sezonu a pak se nalepim na nejakeho rybare:-)))

vetsina potravin zmrazena nic moc;ale ja nejsem gurmet;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2007 11:21  10360
2rmsTo já taky někdy, ale většinou to pak někam zase zasunu :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2007 11:20  10359
MountbattenNo, zmražená ryby je fakt nic moc, jestli si nechceš znechutit rybu hned na začátku, kup čerstvou.
2rms 1.11.2007 11:20  10358
Já to vytáhnu a nechám stát v pokojové teplotě.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 1.11.2007 11:19  10357
Noptam se,protze rbu fakt nedelam (ucim se je jist) a kdyz si rozmrazuju napr. kure,tak to delam tak,ze ho povarim ve vode (mirny ohen) s trochou sojovky.
Takze se ptam na "styl rozmrazovani";-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2007 11:08  10356
MountbattenTo fakt nevím, asi bych jí nejdřív rozmrazil a pak udělal.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt